Τρία πέναλτι, τρεις αποβολές και ο ΟΣΦΠ στους «16»

23:54 10/12/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE 1ος ΟΜΙΛΟΣ - 6η αγωνιστική

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: Γεώργιος Καραϊσκάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Β.Σταρκ (Γερμανία)

Τρία πέναλτι και τρεις αποβολές χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Άντερλεχτ και να επικρατήσει τελικά με 3-1 αποτέλεσμα που τον στέλνει στην

επόμενη φάση.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μια φλύαρη υπεροχή στα πρώτα λεπτά και απείλησαν για πρώτη φορά στο 15' με εκτέλεση φάουλ του Μασάντο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Έτσι φτάσαμε στο 33' όταν ο Φουστέρ έβγαλε μόνο του τον Σαβιόλα που από πλάγια θέση πλάσαρε με το δεξί άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα μετά από κόντρα της μπάλας σε αμυντικό ο Αργεντίνος βρέθηκε στην ίδια θέση και αυτή τη φορά με το αριστερό σούταρε και έκανε το 1-0. Η απάντηση της Άντερλεχτ ήρθε άμεσα καθώς στο 39' βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μίτροβιτς να κόβει για τον Κλιέσταν ο οποίος προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει. Ο Κάμπελ στο 75' έκανε μια σέντρα σουτ με τον Ολαϊτάν να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις στο 49' στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι όταν πέφτοντας ο Κουγιάτε βρήκε την μπάλα με το χέρι. Μάλιστα ο διαιτητής έδειξε κίτρινη τον αμυντικό της Άντερλεχτ που ήταν η δεύτερη του στο ματς και έτσι οι Βέλγοι έμειναν με δέκα. Ο Σαβιόλα εκτέλεσε το πέναλτι με τον Προτό να αποκρούει. Στο 56' ο Ναχάρ έκλεψε την μπάλα από το Σάμαρη, μπήκε στην περιοχή αλλά πιεζόμενος πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Ρομπέρτο. Δύο λεπτά μετά ο Φουστέρ έκανε το σουτ και ο Σαβιόλα με εντυπωσιακή ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1. Η Άντερλεχτ δεν το έβαλε κάτω και στο 67' έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ζιλέ να βρίσκεται αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Ρομπέρτο. Ο Ολυμπιακός στο 71' κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ν'Σακάλα στον Βάις. Ο Σλοβάκος το εκτέλεσε αλλά και πάλι ο Προτό απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης ο Κάμπελ με τρομερή ενέργεια έκοψε στον Ολαϊτάν που δεν μπόρεσε να πλασάρει τον γκολκίπερ των Βέλγων. Στο 72' ο Ρομέρτο έδιωξε δύσκολα το σουτ του Ζιλέ με την Άντερλεχτ να συνεχίσει να είναι απειλητική. Στο 87' οι Βέλγοι όμως έμειναν με εννέα καθώς ο Ν'Σακάλα είδε δεύτερη κίτρινη ενώ στις καθυστερήσεις ο διαιτητής έδωσε τρίτο πέναλτι και απέβαλε τον Προτό. Με γκολκίπερ τον Μίτροβιτς ο Ντομίνγκες σημάδεψε σωστά και έκανε το 3-1.

ΟΣΦΠ (Μίτσελ): Ρομπερτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο (53'Βάις), Φουστέρ (88'Ν'Ντιγκά), Κάμπελ, Σαβιόλα (61'Ντομίνγκες), Ολαϊτάν.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Τζον Φαν Ντεν Μπρομ): Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε (72'Ατσεαπόνγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν' Σακάλα, Μιλιβόγεβιτς (56'Νουίτινγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Ναχάρ, Πράετ (82'Τιέλεμανς), Μίτροβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα