Τους αθώωσαν με 82 χρόνια καθυστέρηση!

23:17 8/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ύστερα από 82 χρόνια, η πολιτεία της Αλαμπάμα αναγνώρισε το... λάθος της που είχε οδηγήσει εννέα μαύρους εφήβους στη φυλακή για πολλά χρόνια επειδή είχαν κατηγορηθεί λανθασμένα για το βιασμό δυο λευκών γυναικών.

Οι έφηβοι αυτοί, γνωστοί και ως αγόρια του Σκότσμπορο, ηλικίας 13 έως 19 ετών κατηγορήθηκαν από τις γυναίκες ότι τις είχαν βιάσει σε ένα τρένο στην Αλαμπάμα στις 25 Μαρτίου 1931. Παρόλο που οι νέοι αρνούνταν τις κατηγορίες και δεν υπήρχαν στοιχεία εναντίον τους και οι εννέα έφηβοι καταδικάστηκαν με τους οχτώ από αυτούς, εκτός από τον μικρότερο, να καταδικάζονται και σε θάνατο.

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου από τους - λευκούς- ενόρκους προκάλεσε την οργή πολύ κόσμου, ενώ η ιστορία τους ενέπνευσε βιβλία, μιούζικαλ του Μπροντγουεϊ και τηλεοπτικές ταινίες.

Αργότερα, η μια από τις γυναίκες αναίρεσε την κατάθεσή της και οι έφηβοι δεν εκτελέστηκαν, ωστόσο οι περισσότεροι εξέτισαν πολυετείς ποινές με τον τελευταίο να αποφυλακίζεται το 1976.

Παρόλο που και ο τελευταίος από τα αγόρια του Σκότσμπορο πέθανε το 1989, η Αλαμπάμα μόλις τώρα αθώωσε πλήρως και τους εννιά! Μάλιστα, αυτό έγινε συμβολικά στις 4 Απριλίου, ημέρα της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα