Η σύγχυση, ο Γερμανός και οι... χαϊδεμένοι

22:17 8/4/2013 - Πηγή: AEK365

Με καμένη μηχανή και οδηγό σε σύγχυση

Του Ηλία Τομαρά αρχισυντάκτη του aek365

Το μόνο που μετράει για την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι η σωτηρία της. Με αυτό δεδομένο πρέπει να ευχαριστήσει τον Λίνεν (και τους συνεργάτες του) και να προχωρήσει στα επόμενα δύο ματς που απομένουν με κάποιον που θα μπορεί να οδηγήσει την ομάδα χωρίς αλχημείες και παρανοϊκές επιλογές. Η Ένωση δεν έχει την πολυτέλεια να ρισκάρει ως το τέλος για να διαπιστώσει αν τα πειράματα του Γερμανού θα πετύχουν. Είναι ξεκάθαρο πως ο Λίνεν βρίσκεται αυτή τη

στιγμή σε σύγχυση και αυτό είναι καταστροφικό για την ΑΕΚ.

Κανείς δεν υποστηρίζει πως με αυτό το ρόστερ η ομάδα μπορεί να παίξει εξαιρετική μπάλα ή να πάρει μεγάλα αποτελέσματα. Το να βουλιάζει πιο βαθειά όμως λόγω λανθασμένων επιλογών (που για να διορθωθούν γίνονται νέες χειρότερες) είναι εγκληματικό. Δεν υπάρχει η ψευδαίσθηση πως περιμένει ο μάγος που θα αλλάξει την ΑΕΚ σε λίγες μέρες όμως η ομάδα έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο που θα την καθοδηγήσει με λογική στα δύο ματς που απομένουν και θα δώσει στα ίσα τις μάχες της για την παραμονή. Αυτή τη στιγμή όχι μόνο η μηχανή παρουσιάζεται καμένη αλλά και ο οδηγός είναι σε σύγχυση κάτι που ψαλιδίζει τις ελπίδες να φτάσει, έστω με την ψυχή στο στόμα, στη σωτηρία.

Όσο για τους παίκτες (που δηλώνουν αποφασισμένοι να σώσουν την ομάδα), αν συνεχίσουν να παίζουν έτσι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να γράψουν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία μιας ομάδας που, στους περισσότερους, έδωσε την ευκαιρία μιας ζωής. Τους έκανε, λόγω συνθηκών, την τιμή να φορέσουν μια φανέλα που υπό άλλες συνθήκες ούτε θα την πλησίαζαν.

Όλοι στο ΟΑΚΑ την Κυριακή και όποιος νιώθει ότι δεν μπορεί να καταθέσει την ψυχή του στο γήπεδο ας πάθει... τράβηγμα.

Γερμανέ, γελάει ο κόσμος μαζί σου κι εμείς κλαίμε!

Του Θοδωρή Καρβουνιάρη, ρεπόrτερ ΑΕΚ του aek365

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Ο Λίνεν αυτή τη στιγμή παίζει (γιατί πριν απ' αυτό έπαιξαν άλλοι...) με την ιστορία της ΑΕΚ. Δεν ξέρω που νομίζει ότι βρίσκεται, αυτός και οι άμεσοι συνεργάτες του - αυτοί που τον επηρεάζουν στον υπέρτατο βαθμό. Έχουν χάσει τον μπούσουλα, έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια εκεί μέσα. Ό,τι να' ναι... Άλλα δοκιμάζουν στις προπονήσεις, άλλα σκέφτονται, άλλα συζητάνε κι άλλα τελικά αποφασίζουν.

Οι αποφάσεις που πήρε σήμερα ήταν ΤΡΑΓΙΚΕΣ! Ακόμα και να φύγει τώρα από την ομάδα (όχι όμως μόνος του...), δεν νομίζω ότι θα δημιουργήσει χειρότερα προβλήματα απ' όσα ήδη έχει φέρει. Όταν ξέρεις ότι ο αντίπαλος είναι καλύτερος, δεν πας να κάνεις αλχημείες. Τι ευκαιρίες να δώσει σε κάποιους παίκτες (όπως είπε); Εδώ πεθαίνουμε και αυτός δίνει... ευκαιρίες. Και μετά στο τέλος τα χώνει και στους παίκτες; Αυτός καμία ευθύνη; Δεν μπορεί να δει αν κάποιος ποδοσφαιριστής του είναι έτοιμος ή όχι; Οι παίκτες έχουν περάσει τόσα πολλά φέτος, δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις και φτάσαμε στο σήμερα... Από το καλοκαίρι στο τώρα. Απόψε ήταν χαμένοι στο... διάστημα και οι ποδοσφαιριστές. Σκασμένοι, δεν έχουν δύναμη ούτε να βγουν δυνατά σε μία κόντρα. Ούτε ο εγωισμός τους δεν αντιδρά. Αυτό είναι θέμα ΚΑΘΑΡΑ προπονητή (και των βοηθών).

Λοιπόν, ως εδώ! Ένα ματς με τον Πανθρακικό έρχεται ΝΙΚΗ πάση θυσία. Δεν νομίζω ούτε τώρα ότι θα πέσουμε, αλλά αυτή η ΑΕΚ τρομάζει... Τρομάζει ακόμα και μένα που είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και πριν ασκήσω έντονη κριτική σε κάποιον ή κάποιους το περνάω από... κόσκινο, μη θέλοντας να αδικήσω κάποιον (γιατί έχω κάνει φυσικά λάθη στο παρελθόν).

Και για να προλάβω όσους θέλουν να κάνουν... αντίλογο, υπέρ Λίνεν: Για την κατάσταση ΟΛΗΣ της ΑΕΚ εννοείται δεν φταίει ο Λίνεν! Φταίνε οι μέτοχοι - αμέτοχοι, φταίνε οι δικηγόροι που έγιναν πρόεδροι, φταίει ο σχεδιασμός (;) του καλοκαιριού. Είμαστε όμως στο ΣΗΜΕΡΑ και όταν είσαι με το μαχαίρι στο λαιμό, κοιτάς πως με πυγμή και δύναμη θα το τραβήξεις από πάνω σου πριν σε κόψει. Και τώρα η ομάδα θέλει ηρεμία και ΛΟΓΙΚΗ. Και ο Λίνεν ούτε ήρεμος είναι, ούτε λειτουργεί με βάση τη λογική.

Σε ματς που καίγεσαι να μην κάνεις μία φάση; Μια...; Ούτε ένα κόρνερ; Αν είναι δυνατόν! Κουράγιο ΑΕΚΑΡΑ! Την Κυριακή, πρέπει να γίνει αυτό που είπε ο Μητρόπουλος στις δηλώσεις του: «Μπορεί να με βρίζουν τώρα και τους καταλαβαίνω, αλλά τώρα όσο ποτέ χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας». Όλοι γήπεδο την Κυριακή! Και 5 ευρώ το εισιτήριο, για να μη γράψω ότι πρέπει να είναι ανοιχτές οι πόρτες, για να μαζευτεί όσο περισσότερος κόσμος μπορεί. Παίζουμε την ιστορία μας! Δυστυχώς είναι το ματς της ζωής μας!

YΓ: Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα που αντιδρά με αλαζονεία... Και όταν κακώς το κάνει το πληρώνει!

Ξυπνήστε... χαϊδεμένοι μας, η ΑΕΚ πέφτει!!!

Του Μάριου Τριβιζά, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Χαζεύοντας στο μεταμεσονύκτιο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ αυτή την εκπομπή με απίστευτες εικόνες που έχει καταγράψει ο τηλεοπτικός φακός, είχα δει πριν από κάποιο διάστημα έναν τύπο που στήθηκε να βγάλει μια τελευταία αναμνηστική φωτογραφία μπροστά σε ένα κτίριο που ήταν προς κατεδάφιση. Κάποια στιγμή αυτός που κρατάει την κάμερα του φωνάζει «Γέρνει, θα πέσει, φύγε», εκείνος γυρίζει, κοιτάει το κτίριο και απαντά: «It's Ok». Δευτερόλεπτα αργότερα το κτίριο γκρεμίστηκε σαν τραπουλόχαρτο και τον καταπλάκωσε.

Κάπως έτσι είναι η φετινή ΑΕΚ. Ο πρωτόγνωρος αγώνας που θα έδινε φαινόταν από το καλοκαίρι. Άλλο αν πολλοί δεν ήθελαν να τον δουν. Ο πρώτος γύρος ήταν καταστροφικός, σχεδόν μη αναστρέψιμος, με την ΑΕΚ να πασχίζει να βάλει από κάτω της ακόμη και την Κέρκυρα που αποδείχθηκε ότι ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα για ένα... γκεστ. Η αρχή του δευτέρου γύρου απλά διόρθωσε τα σπασμένα, όμως σε εκείνο το σημείο οι Κιτρινόμαυροι την... είδαν σωσμένοι και σίγουροι. Και εδώ και επτά αγωνιστικές αυτή η ομάδα έχει επί της ουσίας... σβήσει τις μηχανές και απλά... ρολάρει, με την εντύπωση ότι είναι αρκετό.

Κι όλα αυτά υπό το... ντάντεμα των παρατηρητών και τον φόβο μην... πληγωθούν τα παιδιά που παίζουν απλήρωτα, που απειλούνται με εξώσεις, που, που, που... Γεγονότα απόλυτα αληθή, αλλά τόσο αληθή όσο και το κοινό... μυστικό ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δεν κατάλαβαν ποτέ επί της ουσίας τι σημαίνει να συμβεί το ανήκουστο και να πέσει επί των ημερών τους η ΑΕΚ. Τιμή και δόξα για την υπομονή τους (στην οποία έσπασαν ήδη παγκόσμιο ρεκόρ), αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει το απίστευτο κοντράστ εικόνων μέσα στην ίδια αγωνιστική. Τους ποδοσφαιριστές του Άρη να κλαίνε σαν μικρά παιδιά για την αποβολή του Αγκάνθο και αυτούς της ΑΕΚ να κάνουν άμυνα με τα... μάτια στο πρώτο ημίχρονο του αποψινού αγώνα, παρότι η ομάδα περίμενε στο μισό -δικό της- γήπεδο.

Κακά τα ψέματα, η φετινή ΑΕΚ είναι ομάδα επιπέδου... πέφτω- δεν πέφτω. Και για να καταφέρει μια ομάδα να σωθεί όταν βρίσκεται σε αυτή τη θέση, πρέπει έστω σε ένα ματς να κάνει το κάτι παραπάνω. Ο Πανιώνιος κέρδισε τον Αστέρα και τον Ατρόμητο, ο Πλατανιάς έκανε διπλό με τον Παναθηναϊκό... Αυτή η ομάδα τους μόνους «τελικούς» που κέρδισε ήταν νίκες εντός προγράμματος σε ματς που είχαν πάρει αυτόν τον χαρακτήρα επειδή δεν είχε καταφέρει να κερδίσει άλλα ματς που θα έπρεπε να έχει πάρει. Και σε δύο σερί ματς που της δόθηκε η ευκαιρία να κάνει το βήμα παραμονής, με Λεβαδειακό και ΠΑΣ, παρουσιάστηκε άνευρη, παραιτημένη, φοβισμένη, ανήμπορη...

Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Η ΑΕΚ θέλει πάση θυσία νίκη με τον Πανθρακικό και, αν αυτή κριθή στο γκολ, να πάρει αποτέλεσμα και στο Περιστέρι. Η ομάδα που είδαμε απόψε δεν μπορεί να πάρει ούτε βαθμό σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές που φορούν αυτή τη φανέλα επιτέλους να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ, να καταλάβουν ότι στα πόδια τους... κρέμεται -από μια κλωστή- η αρρώστια εκατοντάδων χιλιάδων κόσμου, να φτύσουν αίμα και να σώσουν την παρτίδα την τελευταία στιγμή.

Υ.Γ.: Σκόπιμα εστίασα στους ποδοσφαιριστές και δεν αναφέρθηκα καθόλου στον -ανεκδιήγητο και απόψε- Λίνεν, καθώς πιστεύω ότι αυτή την παρτίδα μόνο οι παίκτες την ορίζουν πλέον. Αυτοί μπορούν να την κερδίσουν ή να την χάσουν. Ο Γερμανός δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα σε αυτή τη μάχη...

Keywords
γερμανος, aek365, ΑΕΚ, οακα, καλοκαιρι, νικη, αεκαρα, κερκυρα, σημαίνει, πανιωνιος, γκολ, περιστερι, παναθηναικος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δωρο πασχα 2012, τελος του κοσμου, αποτελεσματα, τι σημαινει, δυνατα, βημα, εγωισμος, εικονες, θεμα, κοντρα, οακα, παιχνιδια, προγραμμα, σωτηρια, το βημα, φτωχεια, φωτογραφια, ψεματα, αυγα, αιμα, αλχημειες, αμυνα, ανθρωπος, απιστευτο, απλα, αρρωστια, βρισκεται, γκολ, γεγονοτα, γινει, γινονται, γηπεδο, γυρος, δεδομενο, διαστημα, δυναμη, δυστυχως, δηλωσεις, δοξα, δωσει, διπλο, δοθηκε, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, επρεπε, επτα, ερχεται, ζωης, ιδια, υπομονη, ηρεμια, μηχανες, θυσια, ημιχρονο, κτιριο, λαθη, λογια, μαζι σου, ματια, μυστικο, ρεπορτερ, νικη, ξυπνηστε, ομαδα, οδηγος, παιδια, πορτες, προβληματα, ψυχη, σερι, στομα, σουπερ, τιμη, φυσικα, φταιει, χειροτερα, αγωνας, ενωση, φακος, κλωστη, κυριακη, μητροπουλος, μπροστα, ποδια, σημαίνει
Τυχαία Θέματα