Τουλάχιστον 203 οι νεκροί από τον σεισμό στην Κίνα

14:58 21/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ο ισχυρός σεισμός 6.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το Σάββατο την νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν στην Κίνα άφησε πίσω του τουλάχιστον 203 νεκρούς και περίπου 11.500 τραυματίες, οι 1.000 σοβαρά, όπως μεταδίδουν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.
Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να προσεγγίσουν τις περιοχές που έχουν αποκοπεί από τις κατολισθήσεις μετά τη δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών.
Ο σεισμός κατέστρεψε

σχεδόν όλες τις κατοικίες στην περιφέρεια Μπαοσίνγκ, με πληθυσμό 85.000 κατοίκους, ακόμη και όσες είχαν οικοδομηθεί μετά τη δόνηση των 8.0 βαθμών του 1980, οπότε είχαν χάσει τη ζωή τους 70.000 άνθρωποι.
Πολλοί κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο, χωρίς τροφή, νερό, ρουχισμό και σκηνές, φοβούμενοι να επιστρέψουν στα ερειπωμένα σπίτια τους για προμήθειες, καθώς συνεχίζονται αδιάκοπα οι μετασεισμοί, προσέθεσε το κινεζικό πρακτορείο.
Σημειώνεται ότι στην ίδια ευρύτερη περιοχή είχε σημειωθεί ο σεισμός των 7,9 βαθμών τον Μάιο του 2008 οπότε είχαν σκοτωθεί περί τους 70.000 ανθρώπους.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να προσεγγίσουν τις περιοχές που έχουν αποκοπεί από τις κατολισθήσεις.
Ο Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ επισκέφθηκε την περιοχή για να εποπτεύσει τις επιχειρήσεις διάσωσης. Πολλοί κάτοικοι πέρασαν τη νύκτα στο ύπαιθρο, χωρίς τροφή, νερό, ρουχισμό και σκηνές, φοβούμενοι να επιστρέψουν στα ερειπωμένα σπίτια τους για προμήθειες, καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα