Τοπαλίδης: Πιστεύω ότι θα περάσουμε, αρκεί να είμαστε αυτοί που πρέπει

10:09 8/6/2014 - Πηγή: AEK365

Η εικόνα της Εθνικής Ελλάδας στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας κάνει τον Γιάννη Τοπαλίδη να είναι αισιόδοξος εν όψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας και να σημειώνει πως αν η εθνική ομάδα είναι αυτή που πρέπει τότε θα περάσει στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, στην εφημερίδα SPORTDAY
- Για το αν μπορεί να προκριθεί η Ελλάδα: "Στη ροή της προκριματικής φάσης ήμουν επιφυλακτικός,

αλλά βλέποντα τα τελευταία φιλικά είμαι πολύ αισιόδοξος. Ναι, πιστεύω ότι θα περάσουμε, αρκεί να είμαστε αυτοί που πρέπει".
- Για την ιδανική συνταγή επιτυχίας: "Δεν υπάρχουν ειδικές συνταγές. Μπορείς μόνο να πεις κάποια γενικά πράγματα, όπως το να κρατήσουμε αυτό το μόνιμο προσόν μας να μην δεχόμαστε εύκολα γκολ, να πρεσάρουμε καλά στο κέντρο και να βγαίνουμε γρήγορα στην αντεπίθεση. Ναι, αυτός είναι ένας τρόπος, αλλά πρέπει να κοιτάς κάθε αντίπαλο και κάθε ματς ξεχωριστά. Π.χ. όταν μας έλεγαν μερικές φορές γιατί δεν παίζαμε πιο επιθετικά, ο Ρεχάγκελ έλεγε... Εμείς θέλαμε να παίξουμε πιο επιθετικά, αλλά ο αντίπαλος πίεζε στην άμυνα και δεν έπρεπε να ανοιχτούμε...".
- Για το φιλικό με τη Νιγηρία: "Διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλές λύσεις. Ίσως και ο προπονητής να προβληματίστηκε μετά από αυτό το ματς για τις τελικές επιλογές του. Σκεφτείτε ότι η ομάδα έπαιξε με δέκα νέα πρόσωπα και τα πήγε μια χαρά. Για να προκριθούμε χρειάζεται καλή στρατηγική, καλή φυσική κατάσταση και τύχη. Χωρίς τύχη δεν μπορείς να διακριθείς".
- Για τις αντιπάλους μας στον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ: "Θεωρώ ότι η Κολομβία είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου. Έχει εξαιρετική επίθεση και μάλιστα ο προπονητής της είπε πρόσφατα ότι η ομάδα έχει τόση ποιότητα επιθετικά που δεν θα ήταν σωστό να αλλάξω τον προσανατολισμό της...
Η Ιαπωνία έχει πολύ γρήγορο τέμπο και αυτή είναι η βάση της. Δεν έχει το σκοράρισμα όπως η Κολομβία, αλλά έχει προσόντα. Όταν όμως βρίσκεται υπό πίεση, παρουσιάζει αμυντικές αδυναμίες.
Τέλος, η Ακτή Ελεφαντοστού έχει έναν από τους καλύτερους χαφ του κόσμου, τον Τουρέ. Έχει και τον Ντρογκμπά που έχει την τελευταία ευκαιρία του για κάτι μεγάλο σε εθνικό επίπεδο, αλλά αμφιβάλλω αν έχει πια τη φυσική κατάσταση για να αντέξει στον ίδιο ρυθμό σε ματς που γίνονται ανά τρεις και τέσσερις μέρες".
- Για τους δικούς μας παίκτες «κλειδιά»: "Κατά πρώτον, ο Καραγκούνης. Δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, είναι και το γεγονός ότι μπορεί να παίξει το ρόλο του οδηγού στις δύσκολες καταστάσεις. Ο Φετφατζίδης, το έχω πει πολλές φορές, είναι ο καλύτερος Έλληνας μπαλαδόρος, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και στο υψηλό επίπεδο. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν ακόμα και οι κεντρικοί αμυντικοί και ο τερματοφύλακας ενώ σαφέστατα παίζει ρόλο και η κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι σέντερ φορ".

Keywords
Τυχαία Θέματα