Το τραπέζι ενότητας και ο Βιντιάδης

09:33 21/9/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Tα λόγια του Θωμά Μαύρου χθες στους παίκτες είναι το κεντρικό θέμα της εφημερίδας στο σημερινό ρεπορτάζ της ΑΕΚ, διαλέγοντας τίτλο: "Η ομάδα των ονείρων μας". Από εκεί και πέρα το Goal γράφει για τα χρέη της ΑΕΚ, ενώ κάνει μία ανάλυση για τον δρόμο της Ένωση αν δεν προχωρήσει το deal με τους Βιντιάδη - Χάρις. Χαρακτηριστικά τονίζεται, μεταξύ άλλων: "... το περίφημο

«plan Β» που εδώ και καιρό αρχίζει να συζητείται στην ΠΑΕ δεν περιλαμβάνει καμία μαγική λύση. Μόνο καλή διάθεση και πολλή δουλειά έτσι ώστε να πειστούν όσοι έχουν λαμβάνειν από την εταιρεία να πάρουν τα χρήματά τους σε βάθος χρόνου.

Αυτός ο τρόπος είναι ο μοναδικός για να σωθεί η ΑΕΚ όσο δεν υπάρχει χρηματοδότηση από κάποιον μέτοχο ή επενδυτή. Να μεταφέρει υποχρεώσεις για την επόμενη σεζόν, όταν θα έχει άθικτο τηλεοπτικό συμβόλαιο, ανέπαφη χορηγική συμφωνία για τη φανέλα και ελπίδα πως μπορεί να έχει κερδίσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή και τα οφέλη της.

Είναι γεγονός πως τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει συνταρακτικές κινήσεις στην ΑΕΚ. Αρχικά από τους Δημητρέλο, Μπόβαλη και Βαλασσόπουλο, οι οποίοι μείωσαν στο ελάχιστο τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ: οι εποχές των παχιών αγελάδων με τα ταξίδια σε μπίζνες κλας, τις σουίτες και τις λιμουζίνες αποτελούν παρελθόν. Πλέον, στα ταξίδια περιλαμβάνονται μόνον οι απολύτως απαραίτητοι και αυτοί εναρμονισμένοι με το δόγμα «σεμνά και ταπεινά».

Η ΑΕΚ μείωσε σε απόλυτο βαθμό τα έξοδα από τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, περιόρισε στο ελάχιστο τα έξοδα για τηλεφωνικές επικοινωνίες (από 9.500 σε 3.500 μηνιαίως) και συνολικά έκοψε όλες τις υπερβολές.

Ακόμα πιο σπουδαία ήταν η δουλειά που επιτεύχθηκε στον περιορισμό του κόστους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Με την εποπτεία του Μαύρου και τη σημαντική δουλειά του Τσιάρτα (αλλά και του Βλάχου), η ΑΕΚ πέτυχε μείωση άνω του 50%..."

SPORTDAY

Για μαθήματα ζωής και ποδοσφαίρου από τον Θωμά Μαύρος προς τους παίκτες κάνει λόγο η εφημερίδα, σημειώνοντας όσα ειπώθηκαν χθες από τον πρόεδρο της ΠΑΕ στο τραπέζι που παρέθεσε στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Στα διοικητικά η εφημερίδα γράφει για το ταξίδι Βιντιάδη στο Λονδίνο: "Στο Λονδίνο, όπου από σήμερα θα βρίσκεται ο Δημήτρης Βιντιάδης, κρίνεται το μέλλον της ΑΕΚ. Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα έχει συζητήσεις με τον συνεργάτη του, Κιθ Χάρις, από τις οποίες και θα κριθεί αν τελικά θα μπουν στην ΠΑΕ. Οι δύο άνδρες έχουν πλέον ολοκληρωμένη άποψη για τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, αλλά υπάρχουν κάποια εμπόδιο-όχι αξεπέραστα-στο δρόμο τους.

Αμφότεροι αναζητούν «συμπαίκτες», αφού φαίνεται πως οι δύο τους δεν συγκεντρώνουν (ή δεν διαθέτουν) το ποσό των 10-15 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο μεν Κιθ Χάρις προσπαθεί μέσω των διασυνδέσεών του στον επιχειρηματικό κόσμο να προσελκύσει κεφάλαια, ο δε Δημήτρης Βιντιάδης προσπαθεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Νίκο Νοτιά, αλλά και πρώην μετόχους (Χατζηιωάννου, Παππάς).

Κάποιες

Keywords
Τυχαία Θέματα