Το τελευταίο 90λεπτο του Φερέρ (VIDEO)

08:50 9/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ένα πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας της ΑΕΚ έκλεισε με αφορμή μια ήττα στη Λάρισα σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια. Ηταν ο τελευταίος αγώνας του Λορένσο Σέρα Φερέρ μετά από ενάμιση χρόνο στον πάγκο της ΑΕΚ που χαρακτηρίστηκε από καλό ποδόσφαιρο, από ανάδειξη νέων παικτών και από τις πρώτες νίκες της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ επί των Λιλ και

Μίλαν στο ΟΑΚΑ το 2006.
Ο Ισπανός πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει την εκτίμηση των παικτών και των οπαδών στον πρώτο χρόνο της θητείας του στην ΑΕΚ. Όμως, στα μέσα της σεζόν 2007-08 ήταν πια φανερό ότι είχε δημιουργήσει αντιπάθειες στα αποδυτήρια, ενώ είχε πλέον και διαφορά στις απόψεις του με τον πρόεδρο Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος τού είχε προσφέρει to 2006 τετραετές «ηγεμονικό» συμβόλαιο με αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσίες.
Η σεζόν 2007-08 είχε αρχίσει με ένα νικηφόρο σερί έξι αγώνων και ο Ριβάλντο αποτελούσε το πιο λαμπρό από τα αστέρια εκείνης της ομάδας. Η ΑΕΚ ήταν πρώτη στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου γύρου, όμως οι ήττες από Αστέρα στην Τρίπολη και από Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ (σε συνδυασμό και με τον εύκολο αποκλεισμό από την Ξάνθη στο Κύπελλο) μετά την αλλαγή του χρόνου έβγαζαν μια προβληματική εικόνα που μαρτυρούσε εσωτερικό πρόβλημα. Στο μεταξύ, η κατάκτηση των βαθμών της νίκης από τον Ολυμπιακό στα χαρτιά σε έναν αγώνα που είχε χάσει από την Καλαμαριά στο Καυταντζόγλειο, άφηναν την ΑΕΚ πίσω στη βαθμολογία.
Στη Λάρισα ο Φερέρ έδωσε φανέλα βασικού στον νεοαποκτηθέντα Εντίνιο αντί του Λυμπερόπουλου, όμως η ΑΕΚ παρουσιάστηκε χειρότερη από ποτέ σε εκείνο το πρωτάθλημα. Ενδεικτικό της... τρικυμίας του Ισπανού, ήταν το γεγονός ότι στο 60' έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, με τους Λυμπερόπουλο, Καλόν, Μανού να αντικαθιστούν τους Μπλάνκο, Εντίνιο και Καφέ! Πέντε λεπτά μετά αποβλήθηκε από τον διαιτητή Κουκουλάκη ο Ζεράλντο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο πάγκος της ΑΕΚ δεν είχε πια καμία δυνατότητα παρέμβασης στον αγώνα και η Λάρισα άρχισε να πιέζει. Στο 77' ήρθε το γκολ από κεφαλιά του Πολωνού Μουράφσκι και πλέον ο Φερέρ ήταν επί ξύλου κρεμάμενος.
Στις μέρες που μεσολάβησαν, ο Ανδαλουσιάνος αντικαταστάθηκε από τον έως τότε συνεργάτη του Νίκο Κωστένογλου και αυτός κάθισε στον πάγκο στους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ με τη Χετάφε που ακολουθούσαν αμέσως μετά, ενώ οδήγησε την ομάδα σε ένα σερί νικών (μεταξύ αυτών και το 4-0 επί του Ολυμπιακού) που λίγο έλειψε φέρει την απόλυτη ανατροπή στη μάχη του τίτλου, τον οποίον κατέκτησε (στα χαρτιά...) ο Ολυμπιακός. Ακολούθησε, όμως, το φιάσκο των πλέι-οφ και χάλασε η καλή εικόνα.
Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Μορέτο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Άλβες, Παπασταθόπουλος, Καφές (60' Καλόν), Ενσαλίβα, Ζήκος, Ριβάλντο, Μπλάνκο (60' Μανού), Εντίνιο (60' Λυμπερόπουλος).


Στις 9 Φεβρουαρίου


9/2/58 ΑΕΚ-Αστέρας 3-2 (Πρωτάθλημα Αθήνας)
9/2/64 ΑΕΚ-Ηρακλής 4-0 (Α' Εθνική)
9/2/69 Βύζας Μεγάρων-ΑΕΚ 0-0 (Α' Εθνική)
9/2/75 AEK-Πανιώνιος 3-0 (Α' Εθνική -ο Πανιώνιος με αρχηγό τον 21χρονο Θωμά Μαύρο!)
9/2/77 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 (Κύπελλο Ελλάδας -χαμένο πέναλτι από τον Ιντζόγλου στο 57', με το σκορ ήδη διαμορφωμένο)
9/2/86 AEK-Ολυμπιακός 0-0 (Α' Εθνική -ντέρμπι με λίγες συγκινήσεις στο ΟΑΚΑ)
9/2/92 Παναθηναϊκός-AEK 2-0 (Α' Εθνική -ήττα με δύο γκολ του Σαραβάκου και με τον Σαβέβσκι να φεύγει με σπασμένη κλείδα)
9/2/97 ΑΕΚ-ΟΦΗ 0-1 (Α' Εθνική -μαγική εικόνα, με την ΑΕΚ να παίζει μεγάλη μπάλα, να χάνει σωρεία ευκαιριών και να σημαδεύει τα δοκάρια)
9/2/03 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1 (Α' Εθνική -μετά από αυτή την ήττα ακολούθησαν 12 σερί νίκες!)

Keywords
Τυχαία Θέματα