Το πρώτο μεγάλο στοίχημα του Κοντονή

00:07 28/1/2015 - Πηγή: AEK365

Καλορίζικος και σιδεροκέφαλος ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού. Με την ελπίδα να μην αποδειχτεί ακόμη ένας διαχειριστής ο Σταύρος Κοντονής.

Αλλά να γίνει ο μοναδικός που θα μπορεί μια μέρα, στο μακρινό μέλλον, να κάθεται σε έναν καφενέ στην Ζάκυνθο, να κοιτάζει στα μάτια τους φίλους του και να τους λέει ότι "δεν ήμουν σαν τους άλλους. Παρήγαγα έργο, έσπασα αβγά, καθάρισα τον χώρο, έδωσα ευκαιρίες σε έντιμους ανθρώπους, περιόρισα τη βία, βοήθησα να απονεμηθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα, φρόντισα, οργάνωσα και άνοιξα σε όλους τις δημόσιες εγκαταστάσεις, έκανα πράξη τον μαζικό αθλητισμό.

Και, κυρίως, έκανα ξανά χαρά και διασκέδαση τα σπορ, έδωσα ξανά το δικαίωμα στις οικογένειες να πηγαίνουν στα γήπεδα. Και πρόσεξα τις ψυχές των νέων".

Γιατί όλα από εκεί ξεκινούν και όλα εκεί καταλήγουν. Αθλητισμός χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς ισονομία, χωρίς αρχές, δίχως τις ψυχές των πιτσιρικάδων, δίχως τις οικογένειες και, πάνω απ' όλα, δίχως χαρά δεν υπάρχει.

Η παρακμή έχει φωλιάσει παντού όλα αυτά τα χρόνια της... υπομονής που "δεν μας θυμήθηκε κανείς", όπως λέει και ο ποιητής. Κανείς δεν θυμήθηκε όλους εμάς που περιμένουμε -επί... δεκαετίες πλέον- να δούμε τον αθλητισμό να αλλάζει και να αποκτά τη σημασία και τη διάσταση που εξ ορισμού του αρμόζει. Γιατί όχι και τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα...

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα