Το ναι στο Ναό και τα μάτια στον Γκάλο...

12:15 5/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ώρα των σπορ

«Ενωμένοι και ακάθεκτοι για τον Ναό!» είναι ο τίτλος της ΩΡΑΣ βγαλμένος από το χθεσινό ΔΣ όπου για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της διοίκησης να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στον Μελισσανίδη και την ιστορία της ΑΕΚ για να προχωρήσει το γήπεδο. Επίσης η ώρα κάνει αναφορά και στον Ροντρίγκο Γκάλο που έχει μπει στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

Sportday

«Αποφάσισαν ότι... συμφωνούν» είναι ο τίτλος της εφημερίδας

η οποία τονίζει ότι έπειτα από συνεδρίαση 5,5 ωρών, τα μέλη της Ερασιτεχνικής άναψαν «πράσινο» για την παραχώρηση του γηπέδου στη «Δικέφαλος 1924». Δικός της ο Κούρντι, βλέπει και Γκαλο οι αναφορές στα μεταγραφικά.

Livesport

«7 βήματα για τον Ναό», είναι το πρώτο θέμα της εφημερίδας η οποία παρουσιάζει μία προς μία τις κινήσεις που θα γίνουν μέχρι να μπουν οι μπουλντόζες σε 90-100 μέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι πυρετώδεις ετοιμασίες για το χρονοδιάγραμμα για τη ιστορική έναρξη των έργων στα ιερά χώματα και οι 12 ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη υπογράψει για τη νέα σεζόν.

GOAL

Αν υπάρχει μια λέξη που επαναλαμβάνει συχνότερα από κάθε άλλη ο Δημήτρης Μελισσανίδης αυτή την περίοδο, αυτή είναι η λέξη «άδεια». Μη φανταστεί κανείς πως ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ ψάχνει λίγες ημέρες ξεκούρασης. Απλώς, αυτή την περίοδο, στην πολύωρη καθημερινή του ενασχόληση με το θέμα του γηπέδου, ξέρει ποια λέξη (και ποια διαδικασία επί της ουσίας) μπορεί να ξεπεράσει κάθε άλλο εμπόδιο. Και αυτό είναι η απόκτηση της οικοδομικής άδειας. Η έναρξη των εργασιών στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, που είναι σαφές πως θα αποτρέψει κάθε σκόπελο στη διαδικασία.

Γι' αυτό και πλέον οι στενοί συνεργάτες του Μελισσανίδη ακούν δεκάδες φορές την ημέρα από το στόμα του τη λέξη «άδεια». Γι' αυτό και η πίεση κορυφώνεται ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα και σωστά, σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Το μυστικό είναι αυτό. Να υπάρξουν διαδικασίες σύννομες, που δεν θα μπορούν να προσβληθούν από κανέναν. Με την άδεια στα χέρια, η ΑΕΚ θα ξεκινήσει διαδικασίες και έπειτα θα είναι απίθανο έως αδύνατο να μπορέσει κάποιος να θέσει φραγμό στο όνειρο. Η άδεια όμως, μπορεί να το επιτρέψει.


Κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΚ ο Μπαργκάν
Ολα τα υπόλοιπα ζητήματα είναι ήσσονος σημασίας για τον Μελισσανίδη. Και η εκχώρηση του παραχωρητηρίου από την Ερασιτεχνική προς τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», αφού δεν πρόκειται να υπάρξουν τρικλοποδιές εκ των έσω. Και το ζήτημα με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, που οσονούπω θα επιτρέψει την κυκλοφορία μετοχών και προς τους απλούς φίλους της ΑΕΚ. Και το ζήτημα της χρηματοδότησης, καθώς μολονότι ακόμα δεν έχει υπάρξει συμφωνία για την ονοματοδοσία του γηπέδου, ο Μελισσανίδης εμφανίζεται ήρεμος. Σε τελευταία επικοινωνία με τους Γερμανούς της Sportfive μάλιστα, τους διεμήνυσε να του καταθέσουν έγγραφη επίσημη προσφορά για το ενδιαφέρον τους ώστε να αποφασίσει.

Ενωμενοι για το γηπεδο

Σε κοινό μέτωπο με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για το θέμα του γηπέδου προχωρά η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, όπως αποφασίστηκε έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για περισσότερες από πέντε ώρες. Αν και το θέμα του γηπέδου δεν μπήκε σε προτεραιότητα, τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα να εκδώσουν ανακοίνωση μέσω της οποίας θα χαιρετίζουν τις προσπάθειες του Μελισσανίδη για την κατασκευή γηπέδου και παράλληλα θα υπόσχονται πως θα κάνουν το παν για να συμβάλλουν και αυτοί προς την ίδια κατεύθυνση. Εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα υπάρξει έγγραφη δέσμευση της Ερασιτεχνικής για το θέμα, εμφανίζοντας και επίσημα τον ενωτικό χαρακτήρα που υπάρχει με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Παράλληλα, για το θέμα της γενικής συνέλευσης που θα αποφασίσει την εκχώρηση του παραχωρητηρίου προς τη Δικέφαλος 1924 ΑΕ υπάρχει πρόθεση να βρεθεί τρόπος για να ξεπεραστεί κάθε ζήτημα και να λυθεί το θέμα. Στην υπόλοιπη διάρκεια του συμβουλίου τα μέλη προσπαθούσαν να βρουν λύσεις στα οικονομικά ζητήματα του σωματείου.

Μεγάλο μπέρδεμα με την έδρα

Σε μείζον θέμα μετατρέπεται για την ΑΕΚ η έδρα όπου θα πραγματοποιηθεί η κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Θύελλα Ραφήνας. Αν και η αρχική σκέψη της ομάδας της Ραφήνας ήταν να διεξαχθεί το παιχνίδι στο γήπεδο του Μαραθώνα (με χωρητικότητα 4.000 θεατών και φυσικό χλοοτάπητα), έπειτα από έλεγχο που υπήρξε διαπιστώθηκε πως δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ετσι, εξετάζονται άλλες επιλογές, ανάμεσα στις οποίες είναι και το γήπεδο του Μενιδίου, αν και εκεί ο χλοοτάπητας δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν αποκλείεται να αποφασιστεί από την ΕΠΟ ακόμα και η αναβολή της αναμέτρησης, ώστε να βρεθούν η μέρα και οι συνθήκες που το ματς θα διεξαχθεί με τις σωστές προϋποθέσεις. Η Θύελλα πάντως επιθυμεί το ματς να διεξαχθεί στο γήπεδο της Ραφήνας και υποστηρίζει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη μικρή χωρητικότητα (1.000 θεατών), καθώς θέλει να διεκδικήσει τις πιθανότητές της και να δώσει την ευκαιρία στους φίλους της για μια ιστορική αναμέτρηση. Εναλλακτικά όμως, εξετάζεται και το γήπεδο του Κορωπίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα