Το κρητικό «I Do» 16 ζευγαριών από την Κίνα

14:50 25/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ευτυχισμένοι νύφες και γαμπροί κατέκλυσαν σήμερα το Ενετικό λιμάνι των Χανίων, λίγες ώρες πριν ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης, προκειμένου να φωτογραφηθούν με φόντο την απαράμιλλη ομορφιά του λιμανιού με επίσημη γαμήλια ενδυμασία.
Τα 16 ζευγάρια από την Κίνα φωτογραφήθηκαν σε γραφικά σημεία του νησιού με τις γυναίκες να φορούν τα νυφικά τους και τους άνδρες τα γαμπριάτικα κοστούμια τους, λίγη ώρα πριν την τελετή του γάμου, η οποία θα γίνει στις 3:30 μετά το μεσημέρι στο φρούριο «Κούλες».
Χθες τα ερωτευμένα ζευγάρια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη των Χανίων

καθώς μαζί με συγγενείς τους, μέλη της οργανωτικής επιτροπής, συνεργάτες στον τουριστικό τομέα και δημοσιογράφους έκαναν βόλτα στο παλιό λιμάνι, στο Κουμ Καπί, την αγορά και στους κεντρικούς δρόμους της Παλιάς Πόλης των Χανίων.
Οι κινεζικές «αποστολές» έφτασαν στην Κρήτη με το πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ», ενώ «συνοδεία» τοπικών εδεσμάτων και τσικουδιάς, τα 16 ζευγάρια, οι 70 συγγενείς τους, αλλά και οι 20 δημοσιογράφοι από την Κίνα που ήρθαν να καλύψουν το γεγονός μπήκαν στο «κλίμα» της εμπειρίας που θα βιώσουν στη Μεγαλόνησο.
Ο θεσμός των «τριανταφυλλένιων γάμων» (Rosewedding), όπως λέγονται, είναι διαδεδομένος από το 1998, όταν ξεκίνησε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τουρισμού της Σαγκάης και τον δήμο Huangpu, είναι η πρώτη φορά που οργανώνονται ομαδικοί γάμοι Κινέζων στην Κρήτη.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα