Το «κατόρθωμα» του Κωνσταντόπουλου

22:12 5/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ερχόμενος το περασμένο καλοκαίρι από την Κέρκυρα, πολλοί πίστεψαν ότι θα έπαιρνε φανέλα βασικού. Άλλωστε ήταν από τις ελάχιστες... κανονικές μεταγραφές και χρειάστηκε να δαπανηθούν χρήματα για να αγοραστεί. Ωστόσο, ένας τραυματισμός στην αρχή της χρονιάς και κάποιες κακές εμφανίσεις, τον κράτησαν για πολύ καιρό εκτός ενδεκάδας. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά σε ένα ρεκόρ με την φανέλα της ΑΕΚ,

το οποίο δεν το έχουν καταφέρει όλοι οι προηγούμενοι προκάτοχοί του.

Αν και άργησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ως βασικός, σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στη Δόξα Δράμας, έκτοτε δεν έχει δεχθεί κανένα τέρμα. Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντόπουλος υπερασπίστηκε την εστία της Ένωσης με τους Δραμινούς (0-0), με τον Παναθηναϊκό (2-0), τον Παναιτωλικό (2-0) και τον Ατρόμητο (0-0). Αν λοιπόν καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για τα πλέι οφ, θα γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας στην πρόσφατη ιστορία της ΑΕΚ, που για πέντε διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια, δεν θα έχει δεχθεί κάποιο τέρμα.

Μία ανάλογη περίπτωση είναι και ο Διονύσης Χιώτης, όμως με μία βασική διαφοροποίηση. Ο πρώην γκολκίπερ του δικεφάλου, είναι ο μόνος που για πέντε εντός έδρας ματς στη σειρά, δεν δέχθηκε γκολ, ωστόσο σε αυτά ήταν και δύο για το Κύπελλο (ενδιάμεσα υπήρξε και νίκη απέναντι στον Ιωνικό με 2-1, αλλά καθόταν ο Σορεντίνο κάτω από τα δοκάρια). Ήταν την περίοδο 2005/06, όταν απέναντι σε Νίκη Βόλου (2-0), Πανιώνιο (2-0), Αγροτικό Αστέρα (3-0), Ακράτητο (2-0) και Λεβαδειακό (2-0), κράτησε το μηδέν στο τέρμα του. Μάλιστα, είναι και η μοναδική σεζόν που η ΑΕΚ διατήρησε για έξι συνεχόμενα παιχνίδια ανέπαφη την εστία της, ωστόσο αυτό το σερί το μοιράστηκε μαζί με τον Σορεντίνο (4 παιχνίδια ο πρώτος, 2 ο δεύτερος).

Keywords
Τυχαία Θέματα