Το πήρε το πρώτο!

21:22 5/5/2012 - Πηγή: AEK365

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ (FA CUP)

ΤΣΕΛΣΙ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Γουέμπλει

Το πήρε το πρώτο η Τσέλσι! Οι «Μπλε» του Ντι Ματέο νίκησαν στον τελικό του Γουέμπλει την Λίβερπουλ με 2-1 και κατέκτησαν το 7ο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία τους. Πλέον η παρέα του Τέρι και του Λάμπαρντ έχει το μυαλό της στο Μόναχο και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει

την Μπάγερν Μονάχου, ελπίζοντας βέβαια να πανηγυρίσει και άλλον έναν τίτλο. Με τον ιδανικότερο τρόπο για τους «Μπλε» ξεκίνησε ο τελικός καθώς στην πρώτη τους, ουσιαστικά, ευκαιρία κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ! Μόλις στο 11' λοιπόν ο Βραζιλιάνος Ραμίρες πέρασε σαν σταματημένο τον Χοσέ Ενρίκε, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Ρέινα. Δύο λεπτά αργότερα οι «Κόκκινοι» προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά στο σουτ του Μπέλαμι, η μπάλα κόντραρε στον Ιβάνοβιτς. Απο εκεί και πέρα η Λίβερπουλ προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση της και να πιέσει την Τσέλσι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο για ακόμα μια φορά είχε στήσει υποδειγματικά την ομάδα του, δεν κινδύνευε στην άμυνα και μάλιστα έψαχνε μια κόντρα επίθεση για να ...σκοτώσει τον αντίπαλο. Στο 39' ο Ντρογκμπά προσπάθησε να νικήσει με ένα σουτ από το... σπίτι του τον Ρέινα, ενώ δύο λεπτά μετά ο Σουάρες με κεφαλιά δεν απείλησε τον Τσεχ.

Ίδια εικόνα, με αυτή που είχε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη. Η Τσέλσι ήταν καλά στημένη στην άμυνα της και δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα από την Λίβερπουλ, η οποία έδειχνε ανήμπορη να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει. Στο 52' μάλιστα οι «Μπλε»... χτύπησαν για δεύτερη φορά, όταν ο Λάμπαρντ πέρασε την κάθετη πάσα στον Ντρογκμπά και εκείνος με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Ρέινα για το 2-0. Μετά το 55' το ματς άλλαξε, όσον αφορά την Λίβερπουλ, καθώς ο Νταλγκλίς έβαλε στο ματς τον Κάρολ. Οι «Κόκκινοι» έψαχναν τον υψηλώσομο φορ με... γιόμες οι οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα. Όλα αυτά μέχρι το 64' όταν ο Κάρολ, μετά απο λάθος στην άμυνα της Τσέλσι, πήρε την μπάλα στα πόδια του «χόρεψε» τον Τέρι και με υπέροχο σουτ νίκησε τον Τσεχ για το 2-1! Το ματς μετά το γκολ του Κάρολ άλλαξε τελείως, η Λίβερπουλ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και έψαχνε το δεύτερο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Στο 72' το «άγγιξε» αλλά ο Τσεχ είπε όχι στον Σουάρες, ενώ κάποιες κεφαλιές του Κάρολ μετά απο γεμίσματα δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 82' έγινε μια φάση που θα συζητηθεί όταν ο Κάρολ πήρε την κεφαλιά και ο Τσεχ πριν η μπάλα περάσει ολόκληρη την γραμμή έδιωξε μακριά, με τους παίκτες της Λίβερπουλ να διαμαρτύρονται έντονα στον επόπτη ο οποίος πήρε την απόφαση! Στο 87' ο Σκρτελ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσεχ.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Ραμίρες (76' Μειρέλες), Μάτα (90' Μαλουντά) Καλού, Ντρογκμπά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Χοσέ Ενρίκε, Σπίρινγκ (55' Κάρολ), Χέντερσον, Ντάουνινγκ, Τζέραρντ, Μπέλαμι (78' Κάιτ), Σουάρες

Keywords
Τυχαία Θέματα