Το γύρισε ο Γουέμπ

20:01 5/2/2012 - Πηγή: AEK365

ΤΣΕΛΣΙ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 3-3
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ
Ισόπαλες 3-3 αναδείχθηκαν Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα φανταστικό ματς.
Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ο Χάουρτν Γουέμπ που έδωσε δύο πέναλτι από τα πουθενά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την έβαλε ξανά στο ματς. Δύο βαθμούς πίσω από τη Σίτι έμεινε η Γιουνάιτεντ.
Το ματς ήταν πάρα πολύ κακό στο πρώτο 20λεπτο, με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και καμία καλή φάση.
Ωστόσο η Τσέλσι σε μια ανύποπτη φάση στο 36ο λεπτό κατάφερε

να ανοίξει το σκορ.
Ο Στάριντζ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντε Χέα ακούμπησε την μπάλα με το πόδι, η οποία στη συνέχεια βρήκε στον Έβανς και καταλήγει στα δίχτυα της Γιουνάιτεντ.
Στην επόμενη φάση ο Στάριντζ έχασε την ευκαιρία να κάνει δύο τα γκολ της Τσέλσι, ενώ από εκεί και πέρα η ομάδα του Φέργκιουσον πίεσε πολύ.
Στο 38' είχε πολύ καλή ευκαιρία με το Γιανγκ να κάνει το σουτ και τον Τσεχ να απομακρύνει εντυπωσιακά, ενώ στο 40' και πάλι ο Τσεχ είπε όχι στον Γουέλμπεκ
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τσέχος γκολκίπερ πραγματοποίησε ακόμη μια όμορφη επέμβαση σε μακρινό σουτ του Ρούνεϊ.
Στην επανάληψη η Τσέλσι έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και καθάρισε το ματς μέσα σε 6 λεπτά.
Στο 46ο λεπτό ο Ιβάνοβιτς βγήκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Μάτα με ένα απίστευτο σουτ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, κεραυνοβόλησε τον Ντε Χέα κι έκανε το 2-0.
Και πριν προλάβει να αντιδράσει η Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι έκανε το 3-0 στο 51ο λεπτό.
Ο Μάτα σέντραρε από δεξιά, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε και στο Φέρντιναντ και κατέληξε στα δίχτυα της Μάντσεστερ.
Η Γιουνάιτεντ αντέδρασε και στο 58ο λεπτό μείωσε σε 3-1 με το πέναλτι του Ρούνεϊ. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Εβρά από τον Στάριντζ, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν πέναλτι ήταν.
Αν όμως το πρώτο πέναλτι που έδωσε ο Γουέμπ ήταν αμφισβητούμενο, εκείνο που έδωσε στο 68' ήταν ανύπαρκτο, καθώς ο Γουέλμπεκ έπεσε πάνω στο πόδι του Ιβάνοβιτς και βύτηξε
Ο Ρούνεϊ ανέλαβε εκ νέου την εκτέλεση του πέναλτι κι έφερε το ματς στα ίσια.
Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια στο 84ο λεπτό
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Μποσίνγκουα, Εσιέν, Μεϊρέλες, Μαλουντά, Στάριντζ (71' Ρομέου), Τόρες, Μάτα
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Ντε Χέα, Ράφαελ (63' Σκόουλς), Έβανς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια, Γκιγκς, Κάρικ, Γιάνγκ (53' Τσικαρίτο), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (85' Παρκ)

Keywords
Τυχαία Θέματα