Μεγάλο διπλό για Λίβερπουλ

16:05 22/2/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 0-2
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Δείχνει να βρίσκει τον καλό της εαυτό η Λίβερπουλ, που κέρδισε με 2-0 μέσα στην έδρα της Σαουθάμπτον και ανεβαίνει στη βαθμολογία.

Από πού να αρχίσει και να τελειώσει κανείς... Από το καταπληκτικό γκολ του Κουτίνιο στο 3' που έβαλε μπροστά τη Λίβερπουλ, από τον εντυπωσιακό ρυθμό που είχε το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο ή από τις συνεχείς διαμαρτυρίες των

δύο ομάδων- στο σύνολο τέσσερις- για παράβαση εντός της περιοχής;

Πολλά μπορεί να κρατήσουμε, αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Στα 20'' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στην επαφή του Τσαν πάνω στον Τζούριτσιτς, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Ελία απέκρουσε σωτήρια ο Μινιολέ. Λίγα λεπτά αργότερα, η έμπνευση του Κουτίνιο να εξαπολύσει έναν «κεραυνό» από μακρινή απόσταση αποδείχτηκε ολόσωστη, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Φόρστερ. Ο αγώνας απέκτησε ξαφνικά γρήγορο ρυθμό, με τη Σαουθάμπτον να πιέζει για την ισοφάριση και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενη τις ολιγωρίες της αντίπαλης άμυνας. Η δεύτερη διαμαρτυρία για πέναλτι- που ποτέ δεν δόθηκε- ήρθε στο 9' όταν ο Άλεν στην προσπάθεια του να κόψει τον Τζούριτσιτς, βρήκε πόδια...

Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, απόρροια των δυσμενών καιρικών συνθηκών (συνεχής βροχή και άνεμοι). Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν ορθολογικά και ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις τα λάθη ήταν... αμέτρητα! Στο 32' ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να διαμαρτυρηθούν για πέναλτι, όταν στο 32' ο Φοντέ έπεσε άτσαλα πάνω στον Στέρλινγκ. Καμία παραβίαση, όμως, σύμφωνα με τον διαιτητή. Οι «Άγιοι» προσπαθούσαν παρά τις αντιξοότητες να βρουν τον τρόπο να ισοφαρίσουν, αλλά μάταια. Στην τελευταία άξια αναφοράς φάση του ημιχρόνου, ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Λόβρεν (44').

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεσή του, ευελπιστώντας πως εύκολα ή δύσκολα, θα έβρισκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 47' ένα γύρισμα του Ελία δεν βρήκε για λίγο τον Πελέ, ενώ ο στο 60' ο Ιταλός επιθετικός είδε την προσπάθεια του να κόβεται από τον Σκρτελ. Για τη Λίβερπουλ προτεραιότητα φυσικά ήταν τα μετόπισθεν, αφού το πρέσινγκ της Σαουθάμπτον άρχισε να γίνεται ασφυκτικό... Υστερούσε, όμως, στην τελική προσπάθεια, ενώ δυσκολευόταν πολύ να ανοίξει χώρους για να απειλήσει.

Στο 62' ο Μπρένταν Ρότζερς αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Ντάνιελ Στάριτζ, αντί του Λαλάνα, θέλοντας να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του, αλλά και να συμβάλει ώστε να ισορροπήσει το ρυθμό. Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που πάτησε στο γήπεδο ο Άγγλος επιθετικός, οι «κόκκινοι» άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους...

Όσο τα λεπτά περνούσαν, το παιχνίδι ισορροπούσε και ερχόταν στα μέτρα τους. Η Λίβερπουλ έτρεχε στις αντεπιθέσεις και έκανε αισθητή την παρουσία της- τουλάχιστον περισσότερο από πριν- στην αμυντική γραμμή των Αγίων, μέχρι που στο 73' κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της και να ρίξει τίτλους τέλους στην αναμέτρηση. Πρωταγωνιστής ο Στέρλινγκ, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη κακή απομάκρυνση των αμυντικών της Σαουθάμπτον, δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι. Αυτό ήταν... Οι παίκτες του Κούμαν συμβιβάστηκαν στην ιδέα της ήττας και περίμεναν να τελειώσει το μαρτύριο τους...

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Γιοσίντα, Τάργκετ, Γουανιάμα, Γουόρντ- Πρόους (57' Μανέ), Σ. Ντέιβις (46' Σναϊντερλίν), Τζούριτσιτς (75' Τάντιτς), Ελία, Πελέ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτελ, Λόβρεν, Άιμπ (75' Τζόνσον), Χέντερσον, Άλεν, Μάρκοβιτς (46' Μορένο), Λαλάνα (62' Στάριτζ), Κουτίνιο, Στέρλινγκ.

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΛΕΣΤΕΡ: 2-2
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Στο 2-2 κόλλησαν Έβερτον και Λέστερ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Λέστερ να κερδίζει κόρνερ αλλά την Έβερτον να ανακτά σιγά-σιγά τον έλεγχο και να αρχίζει την πίεση. Η δυσκολία της όμως να μπει στην αντίπαλη περιοχή ήταν εμφανής και το πρώτο τέταρτο του αγώνα πέρασε δίχως κάποια καλή φάση. Το πρώτο σουτ του ματς ήρθε στο 18ο λεπτό όταν ο Μπέσιτς επιχείρησε να νικήσει τον Σβάρτσερ όμως ο τερματοφύλακας της Λέστερ ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.Στο 26' ο Κόουλμαν έπειτα από ωραία προσπάθεια, βρήκε τον Λουκάκου όμως το σουτ του Βέλγου έφυγε ψηλά άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Λέστερ να φανεί απειλητική με τον Καμπιάσο να αφήνει στον Σλουπ όμως το σουτ του τελευταίου έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Με τη λήξη του ημιχρόνου πάντως, ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να έχει βάλει μπροστά στο σκορ την Λέστερ όμως ο Στόουνς έπεσε εντυπωσιακά μπλοκάροντας το σουτ του αντιπάλου του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο. Με τη Λέστερ να χάνει σπουδαία ευκαιρία για το γκολ. Ο Χάουαρντ είπε όχι στον Τζέιμς και ο Σλουπ από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 54΄ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Ατσού και Γκίμπσον να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Τρία λεπτά μετά, η Έβερτον άνοιξε το σκορ.Ο Νέισμιθ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ, νίκησε τον Σβάρτσερ για το 1-0. Η απάντηση της Λέστερ όμως ήρθε άμεσα και από τον... πάγκο!Βάρντι και Νούτζεντ πέρασαν αλλαγή στο 61' και στο 63΄συνεργάστηκαν με τον δεύτερο να νικά τον Χάουαρντ έπειτα από γύρισμα του πρώτου και να διαμορφώνει το 1-1.Στο 66' ο Λουκάκου βρέθηκε φάτσα με το 2-1 όμως το πλασέ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η Λέστερ ωστόσο ήταν αποφασισμένη να ψάξει τη νίκη και το κατάφερε με τη βοήθεια σε μια ακόμη φάση από τον Χάουαρντ. Ο Αμερικανός γκολκίπερ δεν απομάκρυνε σωστά, ο Βάρντι έστρωσε για τον Καμπιάσο και ο Αργεντινός με σουτ έδωσε προβάδισμα 2-1 στους φιλοξενούμενους. Ο Μαρτίνεθ έριξε στη μάχη και τον Μιραλάς στο τελευταίο πεντάλεπτο σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να σώσει τουλάχιστον το βαθμό και το κατάφερε στο 88'. Ο Βέλγος αφού σπατάλησε πρώτα μια ωραία ασίστ του Μπέινς, βρήκε δίχτυα λίγο πριν το τέλος έπειτα από ωραία προσπάθεια του Ατσού και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Στόουνς, Κόουλμαν, ΜακΚάρθι, Μπέσιτς (Γκίμπσον 54'), Λένον, Νέισμιθ (Μιραλάς 84'), Μπάρκλεϊ (Ατσου 54'), Λουκάκου.

ΛΕΣΤΕΡ: Σβάρτσερ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Άπσον, Κοντσέσκι, Μαρέζ (Βάρντι 61'), Καμπιάσο (Κινγκ 86'), Τζέιμς, Σλουπ (Νούτζεντ 61'), Κράμαριτς.

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 2-2
Γήπεδο: Γουάιτ Χαρτ Λέιν

Το έσωσε στις καθυστερήσεις η Τόταναμ που που πήρε ισοπαλία 2-2 από τη Γουέστ Χαμ.

Η Τότεναμ θέλησε να δείξει ότι είναι το αφεντικό από την αρχή. Όπως ακριβώς το έκανε και απέναντι στη Φιορεντίνα μεσοβδόμαδα, όταν κατάφερε από τη συμπλήρωση των πέντε πρώτων λεπτών να έχει αποκτήσει το προβάδισμα. Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 6', αλλά ο Αντριάν με εκπληκτική επέμβαση έδιωξε το ωραίο σουτ του Μπενταλέμπ. Τα «σφυριά» περίμεναν για περίπου 20 λεπτά προτού αποφασίσουν να βγουν στην επίθεση. Είδαν τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι σε προσπάθεια του Κέιν που βγήκε στην πλάτη της άμυνάς τους και στο 22', από λάθος του Ντεμπελέ, ο Κρέσγουελ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κουγιατέ κόντρα στη ροή του αγώνα με κεφαλιά έγραψε το 1-0 του ημιχρόνου! Η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς προσπάθησε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της, έκλεισε τους χώρους, και περιόρισε τα «σπιρούνια».

Η απάντηση του Μαουρίσιο Ποκετίνο είχε το όνομα... Κρίστιαν Έρικσεν. Ο Δανός μπήκε με την έναρξη της επανάληψης για να... ταρακουνήσει τους συμπαίκτες του και να τους σπρώξει στην επίθεση, όμως, σε πλήρη αντίθεση με οποιαδήποτε φυσιολογική κατάσταση που θα διαμόρφωνε ομάδα η οποία θέλει τη νίκη και βρίσκεται να κυνηγάει, η Τότεναμ είχε παθητικό Ρόλο! Στο 62', από πανέμορφη σέντρα του Νομπλ, ο Σακό στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε έξυπνα για το 2-0, σκορ που τελείωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων...Το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» είχε παγώσει πλέον, οι παίκτες του Ποκετίνο έμοιαζαν επηρεασμένοι, όμως έγινε η αντεπίθεση στα τελευταία 20 λεπτά! Ο Ρόους στος 81' με πανέμορφο σκαστό αριστερό σουτ που πέρασε πάνω από τον Αντριάν μείωσε και στις καθυστερήσεις, ο Σονγκ ανέτρεψε τον Κέιν στην περιοχή, με τον Άγγλο φορ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι, να αστοχεί, όμως να παίρνει το «ριμπάουντ» για το τελικό 2-2 με το οποίο έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του!

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Ρόους, Μέισον (80' Τσαντλί), Μπενταλέμπ, Τάουνσεντ (60' Σολδάδο), Ντεμπελέ (45' Έρικσεν), Λαμέλα, Κέιν

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζένκινσον, Τόμκινς, Ριντ, Κρέσγουελ, Νομπλ (68' Κόουλ), Σονγκ, Κουγιατέ, Ντάουνινγκ, Σακό, Βαλένσια (75' Κόλινς)

Keywords
Τυχαία Θέματα