Το χάσμα στο NBA οδηγεί σε ακύρωση

08:00 11/10/2011 - Πηγή: AEK365

Έπειτα από συνάντηση που κράτησε πάνω από επτά ώρες, ο κομισάριος του NBA, Ντέιβιντ Στερν, αποφάσισε την ακύρωση των δυο πρώτων εβδομάδων του νέου πρωταθλήματος καθώς δεν επήλθε συμφωνία με την Ένωση παικτών για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Σημειώνεται πως βασική διαφωνία των δυο πλευρών είναι το ποσοστό των εσόδων που θα καταβάλλεται στους παίκτες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων ζητάνε το ποσοστό αυτό από το 57% που

είναι τώρα να μειωθεί στο 50% με την Ένωση παικτών να μην δέχεται μείωση κάτω από 53%.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Στερν σε δηλώσεις του τόνισε: "Το χάσμα είναι τόσο μεγάλο, που είναι αδύνατο να γεφυρωθεί εγκαίρως. Οι διαφορές μας παραμένουν μεγάλες σε όλα τα ζητήματα".

Όσο για το ενδεχόμενο να ακυρωθεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, ο κομισάριος του NBA δήλωσε: "Ελπίζω να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο αλλά είμαστε πολύ μακριά σε όλα τα θέματα".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης παικτών, Ντέρεκ Φίσερ δήλωσε: "Σίγουρα η ακύρωση μέρος του προγράμματος δεν είναι κάτι που ήθελε κανένας, αλλά δεν είμαστε ούτε καν κοντά σε κάποια συμφωνία με το NBA που να είναι δίκαια για εμάς".

Keywords
Τυχαία Θέματα