Το αντίο του τεράστιου Θωμά!

10:55 14/11/2011 - Πηγή: AEK365

Θωμάς Μαύρος και ΑΕΚ είναι έννοιες ταυτόσημες. Αυτός ο άνθρωπος κατάφερε μέσα στο χρόνο να γράψει το όνομά του με ολόχρυσα και ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Στις 14 Νοεμβρίου του 1993 σε ένα φιλικό τιμής στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταξύ της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας,

ο Θωμάς Μαύρος είπε το επίσημο "αντίο" στο ποδόσφαιρο.
Είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο δύο χρόνια νωρίτερα, όπως συμβαίνει όμως συχνά στην Ελλάδα κάποια πράγματα αργούν να γίνουν... Έτσι και ο Θωμάς με καθυστέρηση δύο χρόνων έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι (ένα ημίχρονο έπαιξε με την ΑΕΚ κι ένα με την Εθνική) μπροστά στο κοινό που λατρεύτηκε και λάτρεψε, στο γήπεδο που μεγαλούργησε: το Νίκος Γκούμας. Σε αυτό το παιχνίδι ο λαός της ΑΕΚ φώναζε το όνομά του με το γνωστό σύνθημα "ποιος, ποιος ο Μαύρος ο Θεός", ενώ ξεχώρισε εκείνη τη βραδιά το τραγούδι: "Είμαστε λίγοι μα αγαπάμε, 12 χρόνια Θωμά δεν τα ξεχνάμε, μα μη σε νοιάζει και δεν πειράζει, η 1η θέση στην καρδιά μας θα σε βάζει".

Μία καριέρα βγαλμένη από τα πιο όμορφα παραμύθια. Με μάχες (μέχρι να έρθει στην ΑΕΚ από τον Πανιώνιο), με δόξες, τίτλους, πρωτιές, δύσκολες στιγμές στην πορεία τη δεκαετία του '80, το άδοξο τέλος του από την ΑΕΚ, η επιστροφή στη Φιλαδέλφεια και το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ με τον Πανιώνιο το οποίο δεν πανηγύρισε και το τέλος...

Κορυφαίες προσωπικές στιγμές για τον τεράστιο Θωμά Μαύρο η σεζόν 1978-79. Πέτυχε συνολικά 31 γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ κερδίζοντας το "αργυρό" παπούτσι στην Ευρώπη, ενώ είχε την τιμή να φορέσει και τη φανέλα της Μικτής Κόσμου.

Έφυγε από το ποδόσφαιρο όντας πρώτος σκόρερ όλων των εποχών: 260 γκολ σε 501 συμμετοχές κι ενώ νωρίτερα είχε βγει τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (1978,1979, 1985 με ΑΕΚ και 1990 με Πανιώνιο). Οι τίτλοι του; Δύο πρωταθλήματα το 1978 και το 1979 και δύο Κύπελλα το 1978 επίσης και το 1983 όλες με την ΑΕΚ.

Απολαύστε τα βίντεο που ακολουθούν από τον αξεπέραστο Θωμά Μαύρο, με πολλά γκολ, ρετρό συνεντεύξεις του κι άλλα...

Keywords
Τυχαία Θέματα