Ώρα μηδέν για ΑΕΚ και... επενδυτές

10:20 14/11/2011 - Πηγή: AEK365

GOAL

Ανάλυση στα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΚ προσπαθεί να κάνει σήμερα η εφημερίδα. Σε αυτή, τονίζεται: "Το... αγαπημένο θέμα συζήτησης στην ΑΕΚ των τελευταίων ετών είναι ο υπολογισμός των οφειλών. Πόσα είναι τα χρέη της ΠΑΕ, ποιοι τα δημιούργησαν και κατά πόσο δεσμεύουν μελλοντικά την εταιρεία. Είναι γεγονός πως σε αυτή τη διαδικασία ακούγονται

εντελώς ακραίες και διαφορετικές προσεγγίσεις. Δηλαδή από την απόλυτη κινδυνολογία για χρέη που υπερβαίνουν τα 80 εκατ. ευρώ μέχρι ανάλαφρες εκτιμήσεις που επιχειρούν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και εμφανίζουν οφειλές που δεν ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ.

Μια προσεκτική ανάλυση των αριθμών, ωστόσο, αποτυπώνει την πραγματικότητα. Οπως φαίνεται, οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ (άμεσες και μακροπρόθεσμες) ανέρχονται σε 38-40 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό πρέπει να έχει στο μυαλό του κάθε ενδιαφερόμενος για να μπει στην ΠΑΕ, πέραν απ' όσα θα διαθέσει για την ενίσχυση της ομάδας". Όσον αφορά τις συζητήσεις που υπάρχουν με υποψήφιους επενδυτές και μεσάζοντες η εφημερίδα αναφέρει: "Ο χρόνος τελειώνει, αλλά στην Ένωση συνεχίζεται ο τζόγος δίχως ξεκάθαρες κινήσεις. Υπό ασφυκτική πίεση λειτουργεί πλέον η ΑΕΚ, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το χρόνο λήψης των αποφάσεων. Ο Αδαμίδης ψάχνει ψύλλους στ' αχυρα και επενδυτή στο παραπέντε, την ώρα που ο Παππάς αναζητά τρόπο να απαλλαχθεί από το μετοχικό βάρος και να μείνει απλός supporters της διαδικασίας".

SPORTDAY

Για "ορατότης μηδέν" κάνει λόγο η εφημερίδα, στα θέματα της ΑΕΚ και εξηγεί: "Απόλυτη αβεβαιότητα εν όψει της Γ.Σ. που θα οριστεί. Σε φιλολογικό επίπεδο οι συζητήσεις με τους επενδυτές, έκοψε - μέχρι νεωτέρας - τις επαφές ο Νοτιάς. οι κινήσεις (;) των επικεφαλής είναι με ρυθμό χελώνας και δεν υπάρχει φως παραμονή της προγραμματισμένης για αύριο (15/11) γενικής συνέλευσης, που θα αναβληθεί για 25 ή 29 Νοεμβρίου.
Ο Νίκος Νοτιάς εξακολουθεί να... αγνοείται, όπως και οι προθέσεις ή τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα. Να σηκώσει μόνος του το βάρος της ΠΑΕ είναι απίθανο, ενώ η φημολογούμενη πρόθεσή του να φέρει στο ίδιο τραπέζι την ομάδα του 2004 δεν έχει υλοποιηθεί, αλλά κι αν συμβεί είναι αμφίβολο αν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι επαφές του Σταύρου Αδαμίδη με υποψηφίους επενδυτές ή εταιρείες που μπορούν να βρουν τέτοιους έχουν μείνει σε φιλολογικό επίπεδο, ενώ το εγχείρημα των Supporters έχει αποτύχει και δεν προσφέρει την προοπτική που φιλοδοξούσαν οι εμπνευστές του. Το σχέδιο για δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης μοιάζει με ουτοπία, ειδικά στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία της χώρας, ενώ κινήσεις όπως αυτές που λέγεται πως σκέφτονται να κάνουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές ή πρώην παράγοντες προς αναζήτηση επενδυτών είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα έχουν αποτέλεσμα".

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για την προοπτική των Άγγλων, μέσω εκπροσώπων τους, αλλά και εκείνη του Άντζελος κάνει λόγο η εφημερίδα: "Στις δύο αυτές προοπτικές, όλες οι ελπίδες της διοίκησης της ΠΑΕ για να ξημερώσει μία καλύτερη μέρα στην ΑΕΚ", γράφει η εφημερίδα π

Keywords
Τυχαία Θέματα