Το CNN έδωσε μαριχουάνα σε οδηγούς για την ανάγκη πειράματος! (VIDEO)

22:14 21/2/2013 - Πηγή: AEK365

Για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στην οδήγηση όλοι ξέρουμε πόσο καταστρεπτικές μπορούν να είναι, ωστόσο μια νέα συζήτηση έχει αρχίσει να απασχολεί τους Αμερικανούς μετά την νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε Κολοράντο και Ουάσινγκτον.

Κατά πόσο τα επιτρεπτά όρια κατανάλωσης μαριχουάνας μπορεί να έχουν κάποιες επιπτώσεις στην οδηγική συμπεριφορά των χρηστών. Και ο καλύτερος τρόπος για να δοθεί μια απάντηση είναι το πείραμα!

Αυτό ανέλαβε να κάνει το αμερικανικό κανάλι CNN,

το οποίο έδωσε μαριχουάνα σε τρεις εθελοντές σε διάφορες δόσεις και τους έβαλε να οδηγήσουν σε μια άδεια πίστα!

Δίπλα τους υπήρχε συνοδηγός για την περίπτωση που ο οδηγός ένοιωθε κάποια ζαλάδα, ενώ κοντά βρισκόταν και η αστυνομία, για να εντοπίσει σημάδια... μαστούρας!

Αυτό τελικά που αποδείχθηκε με το πείραμα ήταν ότι οι οδηγοί χρειάστηκε να λάβουν μαριχουάνα ίση με πέντε φορές το επιτρεπτό όριο για να αρχίσουν να δείχνουν κάποια ιδιαίτερη συμπεριφορά.

Ακόμα και τότε το αποτέλεσμα ήταν απλώς να οδηγούν αργά ή να είναι διστακτικοί στις αποφάσεις τους. έτσι, φαίνεται ότι η μαριχουάνα, σε πολύ μεγάλες ποσότητες, έχει κάποιες παρενέργειες, αν και αυτές μάλλον δεν εμπνέουν ανησυχία καθώς σε κάνουν να πηγαίνεις πιο αργά σε αντίθεση με το αλκοόλ που σε οδηγεί σε εγρήγορση.

Keywords
Τυχαία Θέματα