Το «2 στα 2» Ξενάκης-Μπιλλήρης

20:52 1/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Μάνος Ξενάκης και ο Φερνάντο Μπιλλήρης ήταν οι μεγάλοι νικητές του Grand Slam της Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε σήμερα, καθώς επιβλήθηκαν στον τελικό των περσινών πρωταθλητών, Γιώργου Κοτσιλιάνου και Νίκου Ζουπάνη με 2-0 σετ (21-17, 26-24), κάνοντας έτσι το «2 στα 2» στα φετινά τουρνουά.

Το ματς, πάντως, ήταν αμφίρροπο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, κρατώντας σε πολλά σημεία

«κομμένη» την ανάσα των θεατών, οι ποίοι κατέκλυσαν τις κερκίδες, που είχαν στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, οι Ζουπάνης/Κοτσιλιάνος αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν και προηγήθηκαν με 4-2, ωστόσο, ένα γρήγορο σερί 6-0 για τους Ξενάκη/Μπιλλήρη ήταν αρκετό, ώστε να περάσουν αυτοί μπροστά με 8-4. Ωστόσο, οι Ζουπάνης/Κοτσιλιάνος δεν το έβαλαν κάτω, ισοφαρίζοντας σε 15-15, με τους πρωταθλητές της Αίγινας να εκμεταλλεύονται το λάθος του Ζουπάνη και να κάνουν το 20-17, που χάρη σε μπλοκ-άουτ του Μπιλλήρη στη συνέχεια, τους έδωσε το πρώτο σετ.

Εξίσου συναρπαστικό ήταν και το δεύτερο μέρος, το οποίο είχε πολλές ομοιότητες με το πρώτο, με τους Ζουπάνη/Κοτσιλιάνο να έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο, όχι, όμως, μέχρι τέλους. Μάλιστα, οι προαναφερθέντες προηγήθηκαν ακόμα και με 14-17, όμως, ένα σερί 4-0 για τους Ξενάκη/Μπιλλήρη τους έφερε και πάλι μπροστά με 18-17. Από εκεί και μετά, δόθηκαν πραγματικά δυνατές μάχες στην άμμο, με τους νικητές της Αίγινας να φτάνουν πέντε φορές (!) σε set ball, χωρίς να καταφέρνουν να τελειώσουν το παιχνίδι, αφού τα λάθη τους από τη γραμμή του σερβίς δεν τους το επέτρεψαν. Στο τέλος, πάντως, και ενώ το σκορ ήταν 25-24, σε επίθεση του Κοτσιλιάνου η μπάλα δεν πέρασε το φιλέ και έτσι ο πόντος πήγε στους Ξενάκη/Μπιλλήρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα