«Τιμή για μένα να είμαι στον ΠΑΟΚ»

19:18 28/6/2014 - Πηγή: AEK365

Την ικανοποίησή του για την συνεργασία του με τον PAOK εξέφρασε ο τεχνικός της Κ20 του συλλόγου,Βλάνταν Ίβιτς .

Αναλυτικά :

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ομάδα Κ20 του ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι πολύ καλά, με την έννοια ότι ο πρώτος χρόνος ήταν πετυχημένος. Ο βασικός στόχος στην Κ20 ήταν να προσπαθήσουμε να βγάζουμε παίκτες προς την μεγάλη ομάδα και το καταφέραμε σε μεγάλο ποσοστό. Γιατί, κακά τα ψέματα, έκαναν ντεμπούτο 4 παιδιά, κάποιοι με περισσότερες

συμμετοχές, κάποιοι με λιγότερες. Την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, δεν είχε ποτέ μία ομάδα Κ20 τόσα παιδιά στην πρώτη ομάδα και με προσφορά. Κουλούρης, Πόζογλου που σκόραραν, Κιόσε και Σαββίδης. Για τον Σαββίδη, μάλιστα, πιστεύω ότι κακώς δεν έπαιξε περισσότερα ματς, γιατί το αξίζει. Εκτός από αυτό πήραμε και το πρωτάθλημα. Μετά τον πρώτο γύρο, ήμασταν πρώτοι κι έχοντας δει όλους τους αντίπαλους, καταλάβαμε ότι έχουμε πιθανότητες για τον τίτλο. Το αποφασίσαμε και τα καταφέραμε. Πρέπει πάντα και ο πρωταθλητισμός να είναι και αυτός ένας στόχος. Μπορούν αυτά τα παιδιά να έχουν συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους και από αυτές τις ηλικίες τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν ότι πάνε για πρωτάθλημα και πρωτιές. Αυτό θα τους περιμένει άλλωστε αύριο μεθαύριο και στην μεγάλη ομάδα».

Για το αν περίμενε ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει τον τίτλο: «Δεν μπορούσα να υπολογίσω και δεν το περίμενα αρχικά, γιατί αυτά τα παιδιά δεν τα ήξερα. Ύστερα από 2 μήνες που τους είχα γνωρίσει και έχοντας δει ότι είναι ορεξάτοι και έχουν θετικά ποδοσφαιρικά στοιχεία, παλέψαμε πολύ με το τιμ και τους συνεργάτες μου, να βγάλουμε όσους περισσότερους γίνεται. Παλαιότερα, ήταν πιο εύκολο για τα μικρά παιδιά να προωθηθούν, όταν στον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε μεγάλη οικονομική άνεση και στηριζόταν στις ακαδημίες. Όταν όμως υπάρχει ο άνθρωπος που πληρώνει και τώρα αυτός είναι ο Ιβάν Σαββίδης, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Άρα, πρόκειται για μία διπλή επιτυχία και μάλιστα με μία πιο μικρή ηλικιακά ομάδα από τις υπόλοιπες».

Για τον ρόλο του ως προπονητής: «Όταν σταμάτησα, αποφάσισα να γίνω προπονητής και γι' αυτό πήγα κατευθείαν στην πατρίδα μου, για να πάρω τα πτυχία ΟΥΕΦΑ Α και Β, ενώ τώρα θα πάω για το ΟΥΕΦΑ Pro. Με ενδιαφέρει αυτή η δουλειά, έχω κάποιο σχέδιο στο κεφάλι μου, θα παλέψω γι' αυτό. Ξέρω ότι κάθε μέρα, μέχρι τελευταία μέρα, μαθαίνεις. Το ποδόσφαιρο προχωράει, γίνεται πιο ενδιαφέρον, πιο γρήγορο, τα πράγματα αλλάζουν κάθε 2-3 χρόνια, εφαρμόζονται νέες μέθοδοι στη δουλειά, συμβαίνουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, που μου δίνουν ενέργεια να συνεχίσω και να προσπαθήσω να κάνω κάτι παραπάνω. Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Είμαι εδώ να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ. Σαν παίκτης από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα, ήμουν επαγγελματίας, με καλές και λιγότερο καλές στιγμές. Όταν ξεκινάς μία νέα καριέρα όμως, πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις και μπορείς να ανταποκριθείς».

Για το πρόγραμμα της νέας σεζόν για την Κ20: «Αρχή με προετοιμασία για 10 μέρες στα Τρία Πέντε Πηγάδια. Μετά για ένα τουρνουά στην Μόσχα, κόντρα σε ομάδες U21 και έπειτα ξανά προετοιμασία ίσως και με την πρώτη ομάδα στην Ολλανδία. Αρκετά νέα παιδιά θ' ανέβουν από την Κ17, κάποια θα μείνουν στην πρώτη ομάδα. Δεν έχουμε μιλήσει μέχρι τώρα με τον Αγγελο Αναστασιάδη, λογικά είναι κάτι που θα γίνει τις επόμενες μέρες».

Για την πορεία της πρώτης ομάδας τη σεζόν που τελείωσε: «Δεν ήταν πετυχημένη, γιατί η ομάδα δεν πέτυχε τους στόχους που τέθηκαν. Έχει αλλάξει τώρα προπονητή, ήρθε ο Άγγελος Αναστασιάδης που είναι ένας έμπειρος τεχνικός και μπορεί να προσφέρει. Ήταν στον σύλλογο πολλές φορές, ξέρει τι τον περιμένει, εγώ δεν τον γνωρίζω δεν ξέρω πώς δουλεύει. Του εύχομαι πάντως ό,τι καλύτερο, καλό ξεκίνημα και μακάρι να καταφέρει να πάρει έναν τίτλο».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Αφού αποφάσισε κάτι τέτοιο του εύχομαι επίσης ό,τι καλύτερο...».

Για την πρόσληψη του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ: «Παίξαμε 4 χρόνια μαζί, είναι πολύ καλό παιδί που πάντα έδινε τα πάντα στο γήπεδο. Τώρα ξεκινάει νέα καριέρα, εύχομαι ό,τι καλύτερο και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει. Παραμένουν οι Δημήτρης Δανιηλίδης, Γρηγόρης Καβαλιεράτος και μαζί μας θα είναι και ο Χρήστος Κελπέκης».

Για την Εθνική Ελλάδας και το Μουντιάλ γενικότερα: «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία να προκριθεί στις "16" καλύτερες του κόσμου. Έφυγαν πολύ μεγάλες ομάδες από το μουντιάλ πολύ νωρίς και η Ελλάδα έμεινε. Έπαιξε ένα πολύ καλό ματς με την Ακτή, ένα κακό ματς με την Κολομβία και ένα μέτριο με την Ιαπωνία. Η Κόστα Ρίκα παίζει για το αποτέλεσμα, έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή και σε τέτοιες συνθήκες ξέρει να βγάζει το καλύτερο από κάθε παίκτη. Πιστεύω κι εύχομαι η Ελλάδα να περάσει στις "8". Δεν ξέρω τον τρόπο, αν αυτό γίνει στα 90' στα 120' ή στα πέναλτι, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στο μουντιάλ. Οι Ισπανοί νόμιζαν ότι θα περάσουν εύκολα και την πάτησαν. Αν περνούσαν μπορεί να έφταναν μακριά. Η Ιταλία δεν μου έδειξε ότι είναι ομάδα που μπορεί να προχωρήσει μακριά, η Αγγλία όπως πάντα τα τελευταία χρόνια ήταν looser. Η Πορτογαλία στηρίζεται μόνο στον Κριστιάνο, η Αργεντινή είναι πρώτη αλλά δεν δείχνει έτοιμη στην αμυντική της λειτουργία, η Γερμανία έχει σταθερότητα φτάνει πάντα ψηλά και η Βραζιλία που περιμέναμε περισσότερα πράγματα, είναι από τα φαβορί και θα παλέψει για τον τελικό. Έπαιξαν καλά Ολλανδία, Χιλή και Γαλλία, η τελευταία μου άρεσε σαν ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα