Τη σκότωσε μ'ενα... χταπόδι!

14:52 11/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ένας άντρας από τη Νότιο Κορέα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη καθώς κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της φίλης του που συνέβη πριν από δύο χρόνια. Ο θάνατος της κοπέλας αρχικά αποδόθηκε σε ασφυξία στην προσπάθειά της να καταπιεί ένα χταπόδι ζωντανό.

Το δικαστήριο της πόλης Ιντσεόν, δυτικά της Σεούλ, καταδίκασε τον 31χρονο Κιμ σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε μοτέλ της πόλης, τον Απρίλιο του 2010.

Το ζευγάρι είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο, αφού πρώτα είχε αγοράσει δύο ζωντανά χταπόδια που θεωρούνται

τοπική σπεσιαλιτέ στη Νότιο Κορέα.

Η κατανάλωσή τους είναι πολύ συνηθισμένη στη χώρα, όμως πολλές φορές μπορεί να καταλήξει μοιραία, γιατί τα πλοκάμια του χταποδιού μπορούν να φράξουν τον φάρυγγα προκαλώντας ασφυξία.

Αυτό ακριβώς ισχυρίστηκε ότι συνέβη στην φίλη του, την 24χρονη Μουν, ο 31χρονος Κιμ, καθώς ένα πλοκάμι του χταποδιού βρέθηκε στον φάρυγγά της. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε από ασφυξία λίγες ώρες αργότερα. Η σορός της αποτεφρώθηκε.

Όμως ο πατέρας του θύματος ανακάλυψε ότι η κόρη του είχε κάνει ασφάλεια ζωής 200 εκατομμυρίων γουόν (139.500 ευρώ) με δικαιούχο τον Κιμ, μόλις μια εβδομάδα πριν από τον θάνατό της.

Η έρευνα ξανάνοιξε δύο χρόνια αργότερα.

Το δικαστήριο του Ιντσεόν αποφάνθηκε πως αν και πτώμα δεν υπάρχει, οι «έμμεσες αποδείξεις» ήταν αρκετές για να καταδικαστεί ο Κιμ.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε πως ο Κιμ έπνιξε την κοπέλα και μετά τοποθέτησε το χταπόδι στο στόμα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα