Θετικός σε χρήση ναρκωτικών παίκτης της Σάντερλαντ

20:46 18/2/2013 - Πηγή: AEK365

Δυσάρεστα ήταν τα νέα για τον Λιούις Γκίμπονς, ο οποίος σε εξετάσεις αντιντόπινγκ κοντρόλ τον Σεπτέμβριο, βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης και ινδικής κάνναβης, με τον ίδιο να παραδέχεται τις πράξεις του στην εκδίκαση της υπόθεσης τον Δεκέμβριο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με δύο χρόνια αποκλεισμού από κάθε είδους αθλητική διοργάνωση, ενώ παράλληλα ακυρώθηκε η υποτροφία και το συμβόλαιο του με τη Σάντερλαντ.

Λιτή ήταν η ανακοίνωση της ομάδας στην επίσημη ιστοσελίδα

της, στην οποία ανέφερε:

«Μετά από έρευνα της FA πάνω στο θέμα, ο παίκτης δέχθηκε τιμωρία απαγόρευσης από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για δύο χρόνια. Ως ομάδα, προχωρήσαμε και εμείς σε σχετική έρευνα, με αποτέλεσμα να ακυρώσουμε αμέσως την υποτροφία που είχε πάρει από την ομάδα».

Θέση για το θέμα πήρε και η εκτελεστική διευθύντρια του συλλόγου, Μάργκαρετ Μπάιρν, η οποία δήλωσε: «Είναι πάγια θέση και φιλοσοφία της ομάδας να ενδυναμώνει τους παίκτες μας και να τους μορφώνει ώστε να κάνουν τις σωστές επιλογές, εντός και εκτός γηπέδου. Ήταν μεγάλη απογοήτευση για όλους στον σύλλογο, οι οποίοι δουλεύουν σκληρά στην υποστήριξη των νέων παικτών ώστε να πάρουν την ευκαιρία και να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές του αυστηρού προγράμματος δοκιμών που πρέπει να τηρεί ο αθλητισμός και θα συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε και να νουθετούμε τους νέους παίκτες μας ώστε να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά, ενημερώνοντάς τους για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούν».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκίμπονς είναι ένα παιδί στο οποίο ο προπονητής του, Γκεντ ΜακΝαμί, είχε δει πολλά, και θεωρούσε πως κάποια μέρα θα στελέχωνε την πρώτη ομάδα.

«Ο Λιούις δεν απογοήτευσε μόνο τον σύλλογο, αλλά και τον εαυτό του καθώς και τους συμπαίκτες του» δήλωσε αρχικά ο ΜακΝαμί και πρόσθεσε: «Ενεργήσαμε όπως έπρεπε για να τερματίσουμε το συμβόλαιό του, ως προς παραδειγματισμό των υπολοίπων για τις αυστηρές συνέπειες για τέτοιου είδους δράσεις. Ωστόσο, έχουμε πλάνο υποστήριξης και βοήθειας για τον παίκτη και την οικογένεια αυτού, καθώς είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα