Θετική παρουσία από Λεδάκη

18:26 4/8/2012 - Πηγή: AEK365

Οπως και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι έτσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Στέλλα - Ηρώ Λεδάκη έμεινε στην 13η θέση στον προκριματικό του επί κοντώ. Και στις δύο περιπτώσεις η Ελληνίδα αθλήτρια έχασε την πρόκριση στον τελικό από την Γιρίνα Πτατσνίκοβα, η οποία στο τελευταίο της άλμα εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο.
Η Λεδάκη ξεπέρασε τα 4,50 μ. με την πρώτη της προσπάθεια ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ, όμως

στη συνέχεια δεν κατάφερε να νικήσει τα 4,55 μ., επίδοση που θα της έδινε τη συμμετοχή στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας της. Νωρίτερα η 24χρονη κρητικιά είχε ανέβει πάνω από τα 4,10 μ. με την 3η προσπάθεια, πάνω από τα 4,25 μ. με την πρώτη, ξεπέρασε με την δεύτερη τα 4,40 μ. και στη συνέχεια με την πρώτη τα 4,50 μέτρα.

"Σίγουρα είμαι χαρούμενη που είμαι εδώ και ισοφάρισα το ρεκόρ μου. Ομως θα ήμουν ικανοποιημένη αν είχα ανέβει ακόμη υψηλότερα καθώς οι δυνατότητες μου είναι για παραπάνω. Δεν έχει σημασία αν έμειναν εκτός τελικού σπουδαία ονόματα, για μένα έχει σημασία να ξεπερνάω τον εαυτό μου. Να κάνω το καλύτερο ανεξάρτητα με το αν είμαι πρώτη ή τελευταία. Το τι κάνουν οι υπόλοιπες αθλήτριες δεν έχει σημασία για μένα", είπε η Λεδάκη, που έδειξε πικραμένη με την 13η θέση.
Ο αγώνας έγινε με αρκετά δύσκολες συνθήκες, καθώς ο αέρας γύριζε συνεχώς και δεν άφηνε τις αθλήτριες να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους. Η Νικόλ Κυριακοπούλου αν και ανέβηκε πάνω από τα 4,25 μ. με την πρώτη προσπάθεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,40 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα της.
"Ήταν ένα όνειρο ζωής. Δυστυχώς δεν βοήθησε ο αέρας. Αν ήσουν τυχερός έκανες άλμα. Απογοητεύτηκα, τα έχουν όμως οι αγώνες αυτά. Εχουν πολλές πίκρες, στεναχώριες και χαρές.
της άξιζε της Στέλλας να μπει τελικό, Ήταν η πιο χαλαρή από όλες τις άλτριες εκεί μέσα ", είπε η Κυριακοπούλου μετά το τέλος του αγώνα.

Η τρίτη της παρέας και μάλιστα νεότερη, η Κατερίνα Στεφανίδη, έμεινε στα 4,25 μ., ύψος που είχε περάσει με την πρώτη προσπάθεια. Στο 4,40 μ. η απόφοιτος του Στάνφορντ δεν εκτέλεσε να δύο της πρώτα άλματα, καθώς σταματούσε λόγω του αέρα, ενώ στο τρίτο ήταν άκυρη. "Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι πως δεν έκανα τα άλματα. Ηταν δύσκολες συνθήκες στις οποίες δεν είναι εύκολο να κάνεις αγώνα. Για αυτά τα δεδομένα το επίπεδο ήταν πολύ καλό. Οταν είδα τη Στέλλα να κάνει το 4,50 μ. πίστεψα ότι θα μπει τελικό, δυστυχώς δεν έγινε τελικά. Ισως κάνω κάποιον ακόμη αγώνα στο εξωτερικό και στη συνέχεια θα ξεκουραστώ", είπε η Στεφανίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα