Μια… αλλιώτικη προετοιμασία!

18:12 4/8/2012 - Πηγή: AEK365

Ήταν δεδομένο πως η φετινή προετοιμασία της ΑΕΚ θα ήταν εντελώς διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Νέα παιδιά, που τα περισσότερα γνωρίστηκαν πριν από λίγο καιρό στα Σπάτα και ελάχιστοι έμπειροι παίκτες, που έχουν ξανακάνει προετοιμασία, είτε με την Ένωση, είτε με πρώην ομάδες τους. Το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή, θυμίζει περισσότερο… ησυχαστήριο. Σίγουρα φταίει το γεγονός πως είναι εντελώς απομακρυσμένο από την «ζωή» του Τσέστερ, όμως σε αυτό «βοηθούν»

και οι ποδοσφαιριστές, που παραμένουν ψαρωμένοι. Το τάβλι και οι καφέδες, που πηγαινοέρχονταν τα προηγούμενα χρόνια, είτε στο σαλόνι, είτε στα δωμάτια, πλέον είναι είδος προς εξαφάνιση. Για την ακρίβεια, είναι εντελώς… εξαφανισμένα.

Οι νεαροί παίκτες της ΑΕΚ, όσο και αν προσπαθούν (και τους ζητάει και ο ίδιος ο Βλάχος) να ξεψαρώσουν, δείχνουν καθημερινά όλο και πιο αγχωμένοι, παρότι οι ίδιοι ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι παλιοί είναι πιο απομονωμένοι και αυτό δεν βοηθάει στην πιο γρήγορη εξοικείωσή των «πιτσιρικάδων», που όμως έχουν γίνει μία παρέα και όλοι μαζί προσπαθούν να αποβάλουν τον φόβο και το άγχος. Μοναδικές τους στιγμές χαλάρωσης, το ξύλινο ποδοσφαιράκι που υπάρχει στους χώρους του ξενοδοχείου. Αν και οι εγκαταστάσεις του Carden Park έχουν ό,τι τραβάει η όρεξή τους (αυτές τις μέρες υπάρχει και φεστιβάλ ακόμα και με τοξοβολία), οι παίκτες έχουν περιοριστεί στα… απαραίτητα. Είναι βέβαια και η κούραση, που δεν βαστάνε τα πόδια τους.

Αν θα μπορούσε να βρει κάποιος ένα… ατόπημα των πιτσιρικάδων, αυτό είναι η έφεσή τους στο φαγητό. Πλέον είναι επαγγελματίες και οι μερίδες είναι συγκεκριμένες. Δεν συνηθίζεται όμως εύκολα αυτό και ξεχνάνε να βάλουν… φρένο στο φαγητό. Εκεί επεμβαίνει συνήθως ο Γιώργος Πήδουλας και τους βάζει στη θέση τους.

Όσο για τον χαρακτήρα; Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Χαρακτηριστικό είναι το σκηνικό που διαδραματίζεται μετά τους αγώνες και έχει συζητηθεί καλοπροαίρετα. Σε αντίθεση με παλιότερα χρόνια, που νεαροί παίκτες, αμέσως μετά τα ματς έπαιρναν τηλέφωνο την κοπέλα τους ή φίλους τους, τα περισσότερα από τα πιτσιρίκια που βρίσκονται τώρα στο ρόστερ, καλούν τους γονείς τους για να μιλήσουν για το παιχνίδι και κυρίως για να αποβάλλουν, μέσω των δικών τους ανθρώπων, το μεγάλο άγχος που είχαν σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα