Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Παπούλιας

13:40 6/3/2014 - Πηγή: AEK365

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή με το Γερμανό ομόλογό του Γιόακιμ Γκάουκ.
«Θέλω να επισημάνω ότι η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ των διεκδικήσεών της και απαιτείται η επίλυση του προβλήματος με την ταχύτερη δυνατή έναρξη συνομιλιών», επισήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπούλιας.
Από την πλευρά του, ο γερμανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να πάρει άλλη

θέση από αυτή που έχει εκφραστεί από τη γερμανική κυβέρνηση, τόνισε όμως τη συμπάθεια του στους Έλληνες, παραδέχθηκε τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν και χαρακτήρισε τα εγκλήματα του ναζισμού φρικαλεότητες.
Ο κ. Γκάουκ εξήρε τις θυσίες του ελληνικού λαού στην προσπάθεια που γίνεται για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι η Γερμανία θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες της Ελλάδας για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αλλά και του ελληνικού λαού.
Την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα - έναν τόπο γεμάτο ιστορία όπως είπε- εξέφρασε νωρίτερα την Πέμπτη ο γερμανός πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.
Αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του γερμανού προέδρου.
Στις 16:00 ο κ. Γκάουκ θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα παρουσία και του Μανώλη Γλέζου που την Τετάρτη ενημερώθηκε για το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου όσον αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, και στις 19:30 με τον κ. Βενιζέλο.
Πριν από τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον πρόεδρο του Μουσείου καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.
Στις 21:00 ο κ. Παπούλιας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του ομολόγου του της Γερμανίας.
Λόγω της επίσκεψης του γερμανού προέδρου, απαγορεύονται έως τις 19.00 οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Η απαγόρευση ισχύει για τους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) - Ομήρου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) - Καψάλη - δεξιά Ηροδότου - αριστερά Υψηλάντου - δεξιά Γενναδίου - Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής - Β. Κωνσταντίνου - Β. Όλγας - Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).
Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, όταν διαδηλωτές από εργατικά σωματεία προσκείμενα στο ΠΑΜΕ έσπασαν τον φραγμό που είχε στήσει η αστυνομία, στο πλαίσιο των μέτρων για την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα