«Θέλει ΝΒΑ ο Καλάθης»

21:15 3/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για την επιστροφή τού παίκτη, αλλά πρώτα πρέπει να περιμένει να ξεκαθαρίσει το θέμα της παρουσίας του ή όχι στο ΝΒΑ κι έπειτα να ακούσει τις οικονομικές απαιτήσεις της ομάδος του, οι οποίες, όπως ήδη έγραψε το gazzetta.gr, φτάνουν στο €1.000.000.

Ο εκπρόσωπος του ομογενή γκαρντ της Λοκομοτίβ Κουμπάν μίλησε στον ραδιοφωνική συχνότητα

του Sentra 103,3 για...

...την υπάρχουσα κατάσταση: «Τα πράγματα για τον Καλάθη είναι ξεκάθαρα. Ο Καλάθης δεσμεύεται συμβόλαιο με την Λοκομοτίβ Κουμπάν γι' ακόμη ένα χρόνο, στο οποίο δεν υπάρχει ρήτρα εξόδου, αυτό που λέμε "buy out", για κανέναν ευρωπαϊκό σύλλογο, παρά μόνο για το ΝΒΑ, με ένα συγκεκριμένο ποσό μέχρι τις 25 Ιουλίου 2013. Αυτή τη στιγμή ο Νικ σε συνεργασία, φυσικά, σε συζήτηση με τον Αμερικανό εκπρόσωπό του βρίσκονται σε μία διαδικασία συζήτησης και διαπραγμάτευσης με τους Ντάλας Μάβερικς, που έχουν τα δικαιώματά του. Φαντάζομαι για θέματα τα οποία άπτονται οικονομικά, διάρκειας συμβολαίου, ρόλου και τα λοιπά. Γιατί για κάθε Ευρωπαίο παίκτη, που έχει δουλειά στην Ευρώπη και με καλό συμβόλαιο, δεν θα το κάνει κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες. Να πάει δηλαδή στο ΝΒΑ χωρίς να ρωτήσει, πετώντας την σκούφια του. Θα πρέπει να ξέρει ότι η ομάδα έχει ενδιαφέρον γι' αυτούς, ότι θα έχει ρόλο, εντάξει, όχι να έχει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής, αλλά να ξέρουν ότι ο προπονητής τούς σκέφτεται για ένα συγκεκριμένο ρόλο στο παιχνίδι και φυσικά τα οικονομικά κι οποιαδήποτε άλλη παράμετρος υπάρχει στο μυαλό τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες 7-10 ημέρες, όπως τα όσα μου είπε κι ο ίδιος χθες το βράδυ που επικοινωνήσαμε».

...το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και την πιθανότητα επιστροφής του: «Υπάρχει ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, το οποίο δεν είναι τωρινό μόνο. Υπάρχει ενδιαφέρον και διάθεση να συζητηθεί το ενδεχόμενος της επιστροφής του. Είναι κάτι που αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα του ΝΒΑ, έτσι, αν υπάρξει ΝΒΑ δε μπορεί να υπάρξει συζήτηση επιστροφής στην Ευρώπη. Κι αν δεν υπάρξει ΝΒΑ, αυτό το οποίο μου είπε κι ο Νικ, φυσικά και δεν έχει κανένα αρνητικό ούτε συναίσθημα ούτε κάποια αρνητική διάθεση. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες και κατάλληλες προϋποθέσεις. Αλλά φυσικά και πρώτα πάνω απ' όλα είναι η τωρινή του ομάδα. Ούτε απ' την τωρινή του ομάδα έχει κάποιο παράπονο. Κι έπαιξε, κι ικανοποιήθηκε οικονομικώς. Είναι κι η δική του θέση λεπτή και δύσκολη, δε μπορεί να βγει και να πει "Εγώ θέλω να ρθω", ούτε και να πει "Δε θέλω να 'ρθω". Είναι όλα θέμα συζήτησης και διαπραγμάτευσης κι ισορροπιών κάθε στιγμής. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία δεν εξαρτώνται μόνο απ' την διάθεση του Καλάθη ή τη διάθεση του Παναθηναϊκού ή την οικονομική διαπραγμάτευση. Υπάρχει το θέμα του ΝΒΑ και το θέμα της Κουμπάν. Και τα οποία όλα αυτά τα θέματα δεν είναι "νεκρά". Είναι πράγματα τα οποία εξελίσσονται και συζητιούνται. Δεν είναι κάτι για το οποίο θα γίνει μια συζήτηση σήμερα και θα τελειώσει το θέμα».

...τις οικονομικές απαιτήσεις της ρωσικής ομάδος: «Δεν μπορώ να διερμηνεύσω τις προθέσεις τους. Θα το δούμε μόνο όταν υπάρξει αυτή η συζήτηση. Κι η συζήτηση αυτή θα ξεκινήσει μόνο όταν κλείσει οριστικά η πόρτα του ΝΒΑ. Δηλαδή αυτή τη στιγμή είναι άσκοπό να μπούμε σε κάποιου είδους συζήτηση».

...τις πιθανότητες υπογραφής του στους Μάβερικς: «Δεν πιστεύω ότι έχει παρά πολλές. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Φυσικά κι ο ίδιος ξέρει ότι οι Μάβερικς δε θα του δώσουν τον ρόλο του βασικού πλέι μέικερ. Θεωρώ ότι ένα συμβόλαιο του Ντάλας δίνει στον Καλάθη. Από εκεί και πέρα η συζήτηση είναι ποια είναι η διάρκεια του συμβολαίου, ποιοι είναι οι όροι, τι λέει ο προπονητής και τα λοιπά. Γιατί στο ΝΒΑ δεν είναι απλά τα πράγματα. Οπότε όλα αυτά θέλει να σταθμίσει ο Καλάθης και να δει τι είναι αυτό που τον συμφέρει περισσότερο. Αυτό που λέω είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες σε αυτό που πραγματικά θέλει. Όλα περνάνε απ' το μυαλό του. Εντάξει, ο Νικ είναι σίγουρα Αμερικάνος, χωρίς αμφιβολία. Γίνεται Ευρωπαίος, γίνεται Έλληνας πρώτα απ' όλα κι αντιλαμβάνεται ότι κι η καριέρα του τα επόμενα 10 χρόνια πιθανώς να είναι στην Ευρώπη. Οπότε τα σταθμίζει με ένα διαφορετικό πρίσμα από ό,τι ένας αντίστοιχος Έλληνας, π.χ. όπως τα στάθμισε ο Σπανούλης πριν από 5 χρόνια, που ήταν στο Χιούστον ή οτιδήποτε άλλο».

...τους τίτλους τέλους στο θέμα του ΝΒΑ: «Νομίζω είναι νωρίτερα απ' τις 25 Ιουλίου. Είναι κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες -το πολύ- 10 ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα