Θαυμαστά τα έργα της

10:37 2/7/2012 - Πηγή: AEK365

Χθες βράδυ η Εθνική Ισπανίας υπερασπίστηκε επάξια το τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης συντρίβοντας την Εθνική Ιταλίας με 4-0 στο "Ολιμπίνσκι" του Κιέβου σημειώνοντας μια σειρά από ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επαναλάβει ομάδα στο μέλλον.
Πιο συγκεκριμένα:
- Η Εθνική Ισπανίας είναι η μοναδική ομάδα που, σε διάστημα τεσσάρων χρόνων, καταφέρνει να κατακτήσει δυο EURO (2008, 2012) και ένα Μουντιάλ (2010)
- Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έγινε η Τρίτη που σκοράρει δυο γκολ

στο πρώτο ημίχρονο τελικού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είχαν προηγηθεί η Ιταλία το 1968 και η Τσεχοσλοβακία το 1976.
- Η τελευταία φορά που η Ισπανία ηττήθηκε σε επίσημο αγώνα EURO ήταν τον Οκτώβριο του 2006 από την Σουηδία στην προκριματική φάση. Έκτοτε παραμένει επί 26 συνεχή παιχνίδια προκριματικής ή τελικής φάσης EURO αήττητοι.
- Τις 100 νίκες με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας έφτασε ο αρχηγός Ίκερ Κασίγιας ο οποίος ταυτόχρονα ξεπέρασε το ρεκόρ του Ντίνο Τζοφ διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του επί 514 λεπτά σε νοκ άουτ αγώνες EURO. Επιπλέον για 9ο φορά σε παιχνίδι τελικής φάσης EURO δεν δέχεται γκολ ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Έντβιν Φαν Ντερ Σάαρ ενώ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία που, ως αρχηγός, κατακτά δυο EURO και ένα Μουντιάλ σε διάστημα τεσσάρων χρόνων.
- Ο Φερντάντο Τόρες μπορεί να μην έπαιξε πολύ σε αυτό το τουρνουά αλλά θα έχει να λέει πως είναι ο μοναδικός παίκτης που κατάφερε να σκοράρει σε δυο συνεχόμενους τελικούς EURO.
- Πρώτη φορά τελικός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος λήγει με σκορ 4-0 με το πιο σύνηθες σκορ, πέντε φορές, να είναι το 2-1.
- Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα έχει να καυχιέται για το γεγονός πως στην προσωπική του συλλογή έχει δυο Τσάμπιονς Λιγκ, δυο EURO και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Παράλληλα έγινε ο δεύτερος ομοσπονδιακός προπονητής μετά τον Γερμανό Χέλμουτ Σεν το 1972 και το 1974 που κατακτά και EURO και Μουντιάλ.
- Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας και Τόρες είναι οι μοναδικοί παίκτες από την αποστολή που κατέκτησαν και τα δυο EURO και το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Παράλληλα, οι Κασίγιας, Ρέινα, Σέρχιο Ράμος, Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Ινιέστα, Φάμπρεγκας, Σίλβα, Τόρες και Καθόρλα (2008, 2012) ισοφάρισαν το ρεκόρ του Γερμανού Ράινερ Μπόνοφ (1972, 1980) στη λίστα των παικτών με δύο κατακτήσεις Εuro στο παλμαρέ τους. - Τον καλύτερο τρόπο βρήκαν οι Ισπανοί να βάλουν τέλος στην αρνητική παράδοση που τους ήθελε να μην έχουν κερδίσει ποτέ τους Ιταλούς σε επίσημο αγώνα. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό, πριν τον χθεσινό τελικό, ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1920.
- Η Εθνική Ισπανίας στέφθηκε για τρίτη φορά Πρωταθλήτρια Ευρώπης ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Εθνικής Γερμανίας.
- Μετά το χθεσινό θρίαμβο, οι 23 παίκτες της αποστολής της Εθνι
Keywords
Τυχαία Θέματα