Κατασχέσεις μισθών για χρέη στην εφορία

10:17 2/7/2012 - Πηγή: AEK365

Η προθεσμία για ένταξη των φορολογούμενων στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών έληξε και από σήμερα 2 Ιουλίου η εφορία μπαίνει στην διαδικασία των κατασχέσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών φτάνει τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα όσοι φορολογούμενοι χρωστάνε από 3.000 ευρώ και πάνω απειλούνται με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μισθού, σύνταξης και ενοικίων ενώ για όσους έχουν χρέη άνω των 5.000 ευρώ προβλέπονται ποινικές διώξεις.
Στο στόχαστρο μπαίνει επίσης η ακίνητη περιουσία ακόμα και αν αυτή έχει μεταβιβαστεί εντός πενταετίας.

Πάντως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει νέα ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 60 μηνιαίες δόσεις.

Πιο αναλυτικά, θα προβλέπει:

- Διακανονισμό της οφειλής σε 60 δόσεις, αντί για 48 που ισχύει σήμερα (με επέκταση στις 60, βάσει αυστηρών προϋποθέσεων).

- Οι οφειλές που θα υπαχθούν στη ρύθμιση δεν επιβαρύνονται περαιτέρω με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι την εξόφλησή τους.

- Δεν θα υπάρχει κανένα πλαφόν στο ύψος των χρεών που μπορούν να μπουν σε διακανονισμό.

- Η καθυστέρηση καταβολής μιας δόσης της ρύθμισης έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση της δόσης αυτής με 1% προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης.

- Η ένταξη στη ρύθμιση θα «παγώνει» την εκτέλεση πιθανών δικαστικών αποφάσεων, ενώ θα αναστέλλεται και η πιθανή ποινική δίωξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα