Θα μπορούσε να είναι τελικός

16:30 12/2/2013 - Πηγή: AEK365

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (21:45)
Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Το πιο σπουδαίο ζευγάρι της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ομάδες που μαζί έχουν κατακτήσει 12 Κύπελλα Πρωταθλητριών-Τσάμπιονς Λιγκ. Κεντρικό πρόσωπο των δυο αναμετρήσεων θα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο που θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η Ρεάλ είναι τρίτη στην Primera Division,

στο -16 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, ενώ το 1-1 στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" δεν δίνει πολλές ελπίδες πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στους Καταλανούς. Ο Ζοσέ Μουρίνιο πέραν της απουσίας του τραυματία Ίκερ Κασίγιας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, εξαιρουμένης της σκληρής κριτικής που δέχεται από τον Τύπο και των έντονων αποδοκιμασιών από μεγάλη μερίδα του κοινού.
Στον αντίποδα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλπάζει προς την επιστροφή της στην κορυφή της Premiership, καθώς έχει δώδεκα βαθμούς διαφορά από τη συμπολίτισσα Σίτι ισάριθμες αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς ετοιμοπόλεμοι είναι πλέον και οι Τζόουνς και Έβανς.
Η παράδοση των αναμετρήσεων μεταξύ των δυο ομάδων δίνει μικρό προβάδισμα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας έχει πάρει την πρόκριση στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις που είχε συναντήσει την αγγλική ομάδα, με τη μοναδική επιτυχία της τελευταίας να έρχεται τη σεζόν 1967/68, όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο. Συνολικά οι Μαδριλένοι μετρούν τρεις νίκες έναντι δύο των αντιπάλων τους, ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τα γκολ είναι 17-14 υπέρ της Ρεάλ, η οποία ως γηπεδούχος κόντρα σε αγγλικές ομάδες έχει 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η Γιουνάιτεντ στην Ισπανία έχει 2 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες.
Η ρεβάνς στο "Ολντ Τράφορντ" είναι προγραμματισμένη για τις 5 Μαρτίου.

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (21:45)
Γήπεδο: "Ντονμπας Αρίνα", Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μπορούσια Ντόρτμουντ φιλοδοξούν να βρεθούν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στην "Ντονμπας Αρίνα" θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα προς την επίτευξη του στόχου.
Οι πρωταθλητές Ουκρανίας προπορεύονται στο εγχώριο πρωτάθλημα καθώς είναι στο +13 από την δεύτερη Ντνίπρο ωστόσο βρίσκονται σε απραξία από τις 30 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου έχασαν τον Γουίλιαν που πωλήθηκε στην Ανζί, αλλά διαθέσιμος είναι ο νεοαποκτηθείς από τη Μέταλιστ, Τάισον. Εκτός πλάνων του Μιρτσέα Λουτσέσκου είναι ο τιμωρημένος Ολεξάντρ Κούτσερ.

Η αήττητη στην πρώτη φάση Ντόρτμουντ προέρχεται από εντός έδρας ήττα-σοκ από το Αμβούργο με 4-1 και βρίσκεται τρίτη και στο -16 από την πρωτοπόρο Μπάγερν στην Bundesliga. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Σμέλτσερ και Γκουντογκάν, καθώς και στον Γκρόσκροϊτς που ταλαιπωρείται από πνευμονία, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σμέλτσερ που πάντως ταξίδεψε με την αποστολή στην Ουκρανία.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2001/02, όταν η Ντόρτμουντ είχε επικρατήσει 2-0 στο Ντόνετσκ και 3-1 στο "Βεστφάλεν". Η Σαχτάρ έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Ντόρτμουντ έχει 2 νίκες και 1 ισοπαλία σε ουκρανικό έδαφος.
Η ρεβάνς της Βεστφαλίας είναι προγραμματισμένη για τις 5 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα