Θα μπορούσε να είχε καθαρίσει από απόψε....

23:46 24/2/2015 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE-ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 1-2
Γήπεδο: Etihad

Άλμα πρόκρισης έκανε η Μπαρτσελόνα, που κέρδισε με 2-1 τη Σίτι στην Αγγλία κι έχει πλέον τον πρώτο λόγο. Ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα για της Σίτι, καθώς στο 90+3' ο Χαρτ έπιασε πέναλτι του Μέσι.

Στο 2ο μόλις λεπτό, Κομπανί έκοψε σωτήρια τον Νεϊμάρ, ενώ στο 6' ο Ντζέκο βρέθηκε στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ που έκανε, κόντραρε στον Πικέ και δεν απείλησε. Στο 12' ο Μέσι βρέθηκε

στην περιοχή κι έκανε το σουτ, αλλά ο Ντεμικέλις έκοψε με σωτήριο τάκλιν και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σουάρες βρέθηκε πλάγια αριστερά κι έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Και τελικά στο 17ο λεπτό, η Μπαρτσελόνα έφτασε στο γκολ. Μετά από σέντρα του Άλβες οι Κομπανί και Άλβες διεκδίκησαν την μπάλα, εκείνη στρώθηκε στον Ουρουγουανό που με διαγώνιο σουτ από δεξιά έκανε το 1-0. Στο 20' ο Σουάρες έπιασε αέρα μέσα από την περιοχή και στο επόμενο λεπτό, ο Ντζέκο πήδηξε πιο ψηλά απ' όλη την άμυνα των Καταλανών αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 24' ο Νεϊμάρ έκανε τρομερή ενέργεια κι έδωσε για τον Σουάρες, αλλά ο Χαρτ βγήκε και πρόλαβε. Η Μπαρτσελόνα είχε την απόλυτη υπεροχή και στο 30ο λεπτό έφτασε και σε 2ο γκολ. Οι Καταλανοί έκρυψαν την μπάλα, ο Μέσι πέρασε σαν σταματημένους τρεις παίκτες της Σίτι κι άνοιξε την μπάλα αριστερά, ο Άλμπα έκανε το γύρισμα και ο Σουάρες με κοντινή προβολή έγραψε το 2-0. Η Μπαρτσελόνα είχε πιάσει από το λαιμό τη Σίτι και στο 32ο λεπτό, ο Ινιέστα βρήκε τον Νεϊμάρ εκείνος πήγε να κρεμάσει τον Χαρτ αλλά ο Κομπανί έδιωξε, ενώ στο 36' ο Νεϊμάρ έδωσε κάθετα για τον Μέσι, αλλά ο Χαρτ τον πρόλαβε για λίγο. Στο 40ο λεπτό, ο Ντζέκο έκανε το σουτ με την μπάλα να φαίνεται πως βρήκε στο χέρι του Πικέ και τον ρέφερι να δείχνει, παίζεται, ενώ στο 44' ο Άλβες προσπάθησε με τρομερή λόμπα να κρεμάσει τον Χαρτ, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Το πρώτο και μοναδικό σουτ της Σίτι που βρήκε τέρμα στο πρώτο μέρος, το έκανε ο Νασρί στο 45', με τον Τερ Στέγκεν να πέφτει και να διώχνει.

Στην επανάληψη η Σίτι μπήκε πιο δυνατά και στο 47' μετά από κόρνερ του Σίλβα ο Ντζέκο έπιασε νέα κεφαλιά αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μασεράνο έπεσε σωτήρια και με τάκλιν έκοψε το σουτ του Νασρί. Και στο 50' ο Ντζέκο από τα μισό μέτρο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Τερ Στέγκεν. Στο 54ο λεπτό, ο Κουν Αγουέρο ξέφυγε όμορφα από τον Μασεράνο κι έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 55' και στο 64' τα σουτ του Ράκιτιτς έφυγαν ψηλά, ενώ στο 66' ο Πικέ έκοψε σωτήρια την κόντρα των Άγγλων. Και τελικά στο 69ο λεπτό, ο Σίλβα πάτησε με απίστευτο τακουνάκι στον Αγουέρο που βρέθηκε μόνος με τον Τερ Στέγκεν κι έκανε το 2-1. Ωστόσο στο 73ο λεπτό, ο Κλισί αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε κι έτσο η Σίτι δεν μπόρεσε να συνεχίσει την πίεσή της. Στο 90+3' ο Σαμπαλέτα ανέτρεψε στην περιοχή τον Μέσι και ο ρέφερι έδωσε το πέναλτι. Ωστόσο ο Χαρτ απέκρουσε την εκτέλεση του Αργεντίνου, που στην επαναφορά με κεφαλιά ψαράκι έστειλε άουτ την μπάλα.

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Φερνάντο, Μίλνερ, Νασρί (62' Φερναντίνιο), Σίλβα (78' Σανιά), Ντζέκο (68' Μπόνι), Αγουέρο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Άλβες (76' Αντριάνο), Άλμπα, Μασεράνο, Ράκιτιτς (71' Ματιέ), Μπούσκετς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ (80' Πέδρο).

Keywords
Τυχαία Θέματα