Τεράστια ανακάλυψη για τη στιγμή του Big Bang (VIDEO)

12:03 18/3/2014 - Πηγή: AEK365

Μπροστά σε μια τεράστια ανακάλυψη ίσως να βρίσκονται οι επιστήμονες καθώς ένα τηλεσκόπιο που λειτουργεί σε βάση του Νότιου Πόλου ανίχνευσε για πρώτη φορά ρυτιδώσεις στο χωροχρόνο που θεωρείται ότι εμφανίστηκαν μια στιγμή μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές.

Η «στιγμή» υπολογίζεται κατά το πρώτο τρισεκατομμυριοστό του τρισεκατομμυριοστού του τρισεκατομμυριοστού του πρώτου δευτερολέπτου που ακολούθησε τη Μεγάλη Έκρηξη.

Τα σήματα που κατέγραψε το εξειδικευμένο τηλεσκόπιο BICEP στην Ανταρκτική φέρεται να είναι ίχνη από τα λεγόμενα βαρυτικά κύματα, τα οποία είναι η τελευταία ανεπιβεβαίωτη πρόβλεψη του Άινσταϊν.

Η επιβεβαίωση αυτού θα αποδείκνυε τη θεωρία του πληθωρισμού, σύμφωνα με την οποία το νεογέννητο Σύμπαν πέρασε από μια φάση απότομης διόγκωσης, η οποία είναι αποδεκτή από τους περισσότερους κοσμολόγους και θεωρητικούς φυσικούς, παραμένει όμως αναπόδεικτη.

Τα αποτελέσματα του BICEP δεν έχουν υποβληθεί ακόμα για έλεγχο και δημοσίευση στον επιστημονικό Τύπο, αναρτήθηκαν όμως στην υπηρεσία προδημοσίευσης arXiv. Οι ερευνητές υπολογίζουν μάλιστα την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων σε περισσότερο από πέντε σίγμα, κάτι που σημαίνει ότι η πιθανότητα να οφείλονται τα αποτελέσματα σε καθαρή τύχη είναι μία στα 3,5 εκατομμύρια.

Ο ερευνητής και καθηγητής του Στάνφορντ, Chao-Lin Kuo, επισκέφτηκε τον Andrei Dmitriyevich Linde, ο οποίος εισήγαγε τη θεωρία του πληθωρισμού το 1980, και του είπε τα νέα με τον Linde να μην μπορεί να κρύψει τη χαρά του. (VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα