Τέλος η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Γυμνάσιο

16:17 24/9/2014 - Πηγή: AEK365

Αν οι μαθητές του Γυμνασίου έχουν απορίες για το πώς αναπαράγεται ο άνθρωπος θα πρέπει να ρωτήσουν κανέναν φίλο τους ή τους γονείς τους αφού το σχολείο δε πρόκειται να τους το πει!
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", οδηγία που βασίζεται στην εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αφαιρεί από τη διδακτέα ύλη της Βιολογίας της Α' Γυμνασίου το κεφάλαιο για την αναπαραγωγή του ανθρώπου.
Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας οι βιοεπιστήμονες "προφανώς με την απόφαση αυτή αφαιρείται και η μοναδική ευκαιρία που έχουν οι μαθητές του Γυμνασίου να γνωρίσουν το αναπαραγωγικό σύστημα".
Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων σημειώνει ότι η οδηγία κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου να τεθεί σε εφαρμογή το Κοινωνικό Σχολείο, που στόχο του έχει, μεταξύ άλλων, και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων τονίζει ότι η οδηγία εκδόθηκε έπειτα από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ευελπιστεί να οφείλεται σε "παράβλεψη", η οποία πρέπει να διορθωθεί άμεσα και το εν λόγω κεφάλαιο να συμπεριληφθεί ξανά στη διδακτέα ύλη της Α' Γυμνασίου.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα