Τελευταίος θα ξεκινήσει ο Φέτελ!

21:13 3/11/2012 - Πηγή: AEK365

Μεγάλη ανατροπή αναμένεται να φέρει στην βαθμολογία των πιλότων της F1 η ποινή που επιβλήθηκε στον Σεμπάστιαν Φέτελ ο οποίος θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση στο αυριανό Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι.
Οι αγωνοδίκες μετά από περίπου πέντε ώρες αποφάσισαν πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα πρέπει να τιμωρηθεί επειδή δεν κατάφερε να πάει το μονοθέσιο της Red Bull στα πιτ μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών.
Η ομάδα της Red Bull

έδωσε εντολή στον Φέτελ να ακινητοποιήσει το μονοθέσιο του πριν πάει στα πιτ επειδή στο ρεζερβουάρ υπήρχε μικρή ποσότητα καυσίμων. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 6.6.2 οι πιλότοι πρέπει να επιστρέψουν στα πιτ, ώστε να παρθεί δείγμα από τα καύσιμα, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 1 λίτρο καυσίμων στο ρεζερβουάρ). Εξαίρεση στον κανονισμό αποτελεί αν το μονοθέσιο έχει υποστεί βλάβη.
Έτσι λοιπόν ο Φέτελ ναι μεν έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο αλλά θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση και έτσι δίνεται στον Φερνάντο Αλόνσο, που υπολείπεται 13 βαθμούς από τον Γερμανό πιλότο, να ανατρέψει την κατάσταση παρόλο που ο Ισπανός της Ferrari θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα