Τα σεμινάρια ανάπτυξης συνεχίζονται από τον Δέλλα (VIDEO)

10:30 12/8/2014 - Πηγή: AEK365

Σωστή κυκλοφορία, κίνηση στο χώρο, αυτοματισμούς και πίεση. Αυτή την ΑΕΚ θέλει να δημιουργήσει ο Τραϊανός Δέλλας συνεχίζοντας και το πρωί της Τρίτης τα εντατικά μαθήματα τακτικής, εδώ στο Πήλιο.

Έχοντας ως βάση το 4-2-3-1 ο Δέλλας δούλεψε πολύ ώρα και σήμερα με τους παίκτες του στη σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω.
Αρχικά χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες. Οι κίτρινοι ήταν οι: Γεωργέας, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος - Κολοβέτσιος, Κορδέρο - Ανάκογλου, Πλατέλλας - Μάνταλος - Μπαρμπόσα και Μπρέσεβιτς (στην πορεία άλλαξε

τον Μπρέσεβιτς με τον Τσεβά).
Ενώ οι πράσινοι ήταν οι: Μπακάκης, Σαρρής - Λαμπρόπουλος, Γροντής, Φαγέ - Ρόβας, Ντούνης - Ντακόλ - Ζόριτς και Αραβίδης.

Οι εντολές του Δέλλα και πάλι συγκεκριμένες... Έπαιρνε ακόμα και από το... χεράκι τους παίκτες του και τους τοποθετούσε μέσα στο γήπεδο, ανάλογα τη θέση του καθένα, προκειμένου ο συμπαίκτης του που έχει τη μπάλα και ξεκινάει το παιχνίδι από την άμυνα να έχει δύο και τρεις επιλογές στη μεταβίβαση. «Θέλω να ασκούν πίεση αυτοί που δεν έχουν τη μπάλα, να βρίσκουν περισσότερες λύσεις αυτοί που έχουν τη μπάλα», ήταν η πρώτη του εντολή και τα... μαθήματα άρχισαν.

Σκοπός είναι η επίθεση να ξεκινάει από την άμυνα. Να μην... φοβάται το στόπερ να κατεβάσει τη μπάλα, να πάρει μέτρα στο γήπεδο και αφού κάνουν όλοι κίνηση στο χώρο για να ξεμαρκαριστούν να βρει την κατάλληλη λύση για την πάσα.
Ο Δέλλας φώναξε στον Γιώργο Σαρρή, όταν χάθηκε η μπάλα για την ομάδα του στο κέντρο λέγοντάς του: «Χάνουμε τη μπάλα πιέζουμε, Σαρρής! Δεν σκύβουμε το κεφάλι». Παρατηρήσεις είχαμε και στον Ντούνη: «Παίζουμε απλά. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Είσαι στο κέντρο με πλάτη στο το τέρμα και με αντίπαλο πάνω σου. Δεν γυρίζεις! Δίνεις εκεί που βλέπεις, πίσω, για να ξεκινήσει σωστά η ανάπτυξη. Βλέπει γήπεδο ο αμυντικός ή ο χαφ που θα δώσεις τη μπάλα για να δώσει καλύτερη και πιο σωστή πάσα». Λόγια βέβαια που τα έλεγε σε έναν για να τα ακούνε... όλοι.

Ήταν ξεκάθαρο και σήμερα πως ο Δέλλας δουλεύει πάρα πολύ στη σωστή ανάπτυξη. Η ομάδα βέβαια θέλει ακόμη δουλειά. Έγιναν λάθη, αλλά υπήρχε η θέληση και η σοβαρότητα απ' όλους για να βγει κάτι καλό στην πορεία. Τίποτα δεν θέλει να γίνεται στην τύχη ο προπονητής. Επιθυμία του είναι άπαντες μέσα στο γήπεδο να συμμετέχουν στην ανάπτυξη, να γίνεται κίνηση στο χώρο και να υπάρχουν συνεχώς πολλές λύσεις για την σωστή μεταβίβαση.

Μάλιστα, ο Δέλλας τόνιζε συνεχώς στους παίκτες του πως επιθυμεί να γίνεται η αλλαγή παιχνιδιού με μακρινή μπαλιά, όταν σε μία πλευρά «μαζεύονται» πολλοί παίκτες: «Καθαρό μυαλό! Έχουμε αλλάξει από τα δεξιά πέντε πάσες. Έχουν μαζευτεί όλοι εδώ, πάμε αλλαγή παιχνιδιού. Το αριστερό μπακ έχει κάνει κίνηση, είναι ελεύθερος, φωνάζει, ζητάει μπάλα», έλεγε ο Δέλλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα