Τα φώτα στραμμένα στο Μιλάνο

06:33 20/2/2013 - Πηγή: AEK365

ΜΙΛΑΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (21:45, ΝΕΤ)
Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Για δεύτερη σερί χρονιά, Μίλαν και Μπαρτσελόνα τίθενται αντιμέτωπες, αυτή την φορά στους "16", και θέλουν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Βαρκελώνης.
Η Μίλαν είναι τρίτη και στο -11 στη Serie A από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, παρά το 2-1 επί της Πάρμα την Παρασκευή,, που την απέκλεισε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ στους

"16" πέρασαν με τη χαμηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των ομάδων, μόλις οκτώ πόντους.. Ο Μάριο Μπαλοτέλι, που στη φάση των ομίλων έπαιξε με τη Μάντσεστερ Σίτι, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ τραυματίας είναι ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ και αμφίβολοι οι Ρομπίνιο και Μπονέρα, ωστόσο επανέρχεται ο Στεφάν Ελ Σαράουι.
Η Μπαρτσελόνα καλπάζει στην κατάκτηση του τίτλου, αφού μετά και τη νίκη επί της Γρανάδα με 2-1,με τον Λιονέλ Μέσι να φτάνει τα 37 γκολ σε 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, έχει διαφορά 12 βαθμών και 16 βαθμών από τις δύο ομάδες της Μαδρίτης, Ατλέτικο και Ρεάλ αντίστοιχα. Ο Ζόρντι Ρόουρα, που θα είναι στον πάγκο αντί του Τίτο Βιλανόβα ο οποίος συνεχίζει τη θεραπεία για την επάρατη νόσο, αναγκάστηκε να αφήσει στη Βαρκελώνη τον Νταβίντ Βίγια που ταλαιπωρείται από κολικό του νεφρού, ενώ τραυματίας παραμένει ο Αντριάνο Κορέια. Ο Τσάβι, που είχε χάσει το τελευταίο ματς, επιστρέφει στην ενδεκάδα.
Αυτή θα είναι η 16η φορά που οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες, με την Μπαρτσελόνα να έχει έξι νίκες έναντι τεσσάρων της Μίλαν, που ως γηπεδούχος έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Στην προϊστορία τους ξεχωρίζει το 4-0 της Μίλαν στον τελικό του ΟΑΚΑ το 1994, ενώ σε τρία ραντεβού τους σε νοκ άουτ φάση οι Καταλανοί έχουν πανηγυρίσει την πρόκριση ισάριθμες φορές. Η Μίλαν έχει 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες απέναντι σε ισπανικές ομάδες ως γηπεδούχος, ενώ η Μπαρτσελόνα ως φιλοξενούμενη στην Ιταλία έχει 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σκωτσέζος Κρεγκ Τόμσον. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 12 Μαρτίου στο "Καμπ Νου".

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-ΣΑΛΚΕ(21:45)
Γήπεδο: "Αλί Σαμί Γεν", Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
Προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θέλουν να πάρουν Γαλατάσαραϊ και Σάλκε στην πρώτη, μεταξύ τους, αναμέτρηση στα Κύπελλα Ευρώπης.
Οι πρωταθλητές Τουρκίας ενισχύθηκαν σημαντικά με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, αλλά και έναν ακόμη πρώην πρωταθλητή Ευρώπης, τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Ο Φατίχ Τερίμ, που είδε την ομάδα του να νικά 2-1 την Ακίσαρ του Φάνη Γκέκα και να έχει διαφορά έξι βαθμών από τη Φενέρμπαχτσε, δεν υπολογίζει στους Τόμας Ουιφαλούσι και Γιόχαν Ελμάντερ που είναι τραυματίες.
Η Σάλκε διανύει περίοδο παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης. Ο Χουμπ Στέφενς, που είχε οδηγήσει την ομάδα στους "16", απολύθηκε το Δεκέμβριο και ο αντικαταστάτης του, Γενς Κέλερ, δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα. Η γερμανική ομάδα έχει μόνο μία νίκη στα πέντε πρώτα ματς του δευτέρου γύρου κι βρίσκεται στην ένατη θέση, ενώ έχει αποκλειστεί και από το Κύπελλο. Εκτός πλάνων για το ματς της Πόλης θα είναι οι τραυματίες Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ιμπραήμ Αφελάι, Τσίπριαν Μάρικα και Ατσούτο Ουτσίντα, αλλά επανέρχεται από τον τραυματισμό του στο μάτι ο Κλας Γιαν Χούντελαρ και θα παίξει ο Μισέλ Μπάστος, που αποκτήθηκε από τη Λιόν.
Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στην Ευρώπη. Η Γαλατάσαραϊ απέναντι σε γερμανικές ομάδες στην έδρα της έχει 2 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η Σάλκε, που έχει χάσει σε μόλις ένα από τα εννιά τελευταία παιχνίδια της εκτός Γερμανίας, έχει δύο ισοπαλίες (μάλιστα με το ίδιο σκορ, 3-3) σε ισάριθμες επισκέψεις στην Τουρκία.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γουίλιαμ Κόλουμ από την Σκωτία ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 12 Μαρτίου στην Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα