Τα... άγια λάθη του Χόλιγουντ

12:26 14/4/2012 - Πηγή: AEK365

Αυτές τις μέρες, τα τηλεοπτικά κανάλια, στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα, προβάλλουν ταινίες του Χόλιγουντ με ιστορικό-θρησκευτικό περιεχόμενο αλλά όπως, τονίζεται και σε δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" κάποιες απο αυτές έχουν τα σκηνοθετικά λάθη τους είτε μικρότερα είτε μεγαλύτερα.

Έτσι λοιπόν για παράδειγμα στην "Βίβλο" του Τζον Χιούστον αναρωτηθήκατε ποτέ αν οι πρωτόπλαστοι είχαν αφαλό; Επιπλέον, από ποιο κατάστημα εσωρούχων της εποχής αγόρασε η ανιψιά του Νώε σουτιέν;
Στον "Βασιλιά των Βασιλέων"

οι Ρωµαίοι µπαίνουν θριαµβευτικά στην πόλη. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα δόρατά τους, τα οποία είναι φτιαγμένα από λεπτό πλαστικό και τα πηγαινοφέρνει ο άνεμος.
Ακόμα ένα σκηνοθετικό λάθος εντοπίζεται στην ταινία Οι "∆έκα Εντολές" του Σεσίλ Ντε Μιλ όπου Το εντυπωσιακό φόρεμα της πριγκίπισσας Μπίθια κλείνει με ένα ...φερμουάρ! Την ίδια στιγμή, ο Τσάρλτον Ίστον διαθέτει τρεις σκιές, καθώς περπατάει στην άμμο. Δεν πρόκειται για κάποιο θαύμα της εποχής, αλλά για τις τεχνητές πηγές φωτισμού.
Στα "Πάθη του Χριστού" του Μελ Γκίμπσον ο Ιούδας μετάνοιωσε πικρά που πρόδωσε τον ιησού σε αυτή την ταινία, τόσο πολύ, που πριν αυτοκτονήσει έκρυψε το πρόσωπό του με τα χέρια του και ...χάλασε το μακιγιάζ του!
Πρόβλημα με το μακιγιάζ εντοπίζεται και στην ταινία "Μπεν Χουρ". Τα μαύρα άλογα της φοβερής και τροµερής αρµατοδροµίας ξεβάφουν στα σκοινιά τους! Κάποιος επίσης δεν πρόσεξε πως τα λάστιχα του βαν που μεταφέρει την κάμερα αφήνει ίχνη στην άμμο ...μιας άλλης εποχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα