Σύσκεψη για κυβέρνηση προσωπικοτήτων

09:52 15/5/2012 - Πηγή: AEK365

Για ακόμα μια φορά, οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο για σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να συγκροτηθεί κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή τεχνοκρατών.
Σαμαράς και Βενιζέλος είναι αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά θα κάνουν πίσω καθώς δεν θέλουν με τίποτα να γίνουν σύντομα ξανά εκλογές.

Ο μεν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει επειδή εκτιμά πως η πρωτιά στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα χαθεί αν υπάρξει ξανά προσφυγή στις κάλπες, ο δε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φοβάται πως τα ποσοστά του κόμματος θα πέσουν ακόμα πιο χαμηλά.
Σύμφωνοι με την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για κυβέρνηση προσωπικοτήτων είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜ. ΑΡ., Φώτης Κουβέλης και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα συμμετάσχει στην σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ενώ ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, κ. Μιχαλολιάκος, δεν προσκλήθηκε στην σύσκεψη. Ερωτηματικό παραμένει η στάση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου μετά την χθεσινή παρέμβαση του στην οποία διέψευσε πως έχει δώσει έγγραφο στην Προεδρία της Δημοκρατίας με τους όρους που θέτει για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα