Αυξήθηκαν οι καταθέσεις!

09:22 15/5/2012 - Πηγή: AEK365

Αυξήθηκαν τον Απρίλιο οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες με το συνολικό απόθεμα των αποταμιεύσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών να ξεπερνά τα 166 δισ. ευρώ. Ωστόσο τον Μάιο η δυναμική αυτή έχει εξανεμισθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος Απριλίου το απόθεμα των καταθέσεων ξεπέρασε τα 166 δισ. ευρώ, από 165,3 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και 164,38 δισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου, ήτοι μέσα σε 60 ημέρες αυξήθηκε κατά 1,5

δισ. ευρώ περίπου. Η βελτίωση των μεγεθών αποδίδεται κατά κύριο λόγο στα νοικοκυριά, όπου το σύνολο των αποταμιεύσεών τους διαμορφώθηκε στα 140 δισ. ευρώ περίπου.

Παραλλήλως, καθησυχαστικά εμφανίζονται αρμόδια τραπεζικά στελέχη αναφορικά με τον ρυθμό εκροής καταθέσεων μετά την 7η Μαΐου. Όπως αναφέρουν, οι αναλήψεις την τελευταία εβδομάδα δεν παρουσιάζουν ιδιαιτέρως ανησυχητική πορεία.

Πάντως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στις συναντήσεις που είχε προχθές με τους αρχηγούς της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγ. Βενιζέλο αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των καταστάσεων και τους κινδύνους που απειλούν την οικονομία και τις τράπεζες.

«Έχω ενημερωθεί τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και από τον υπουργό Οικονομικών για την ταμειακή κατάσταση της χώρας και για τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος εάν συνεχιστούν οι αποσύρσεις καταθέσεων από τις τράπεζες λόγω της ανασφάλειας που γεννά στους πολίτες η πολιτική κατάσταση», είπε χαρακτηριστικώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο 2010 το απόθεμά των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών έφθανε τα 228 δισ. ευρώ, ήτοι μέσα σε 25 μήνες μειώθηκε κατά 62 δισ. ευρώ περίπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα