Συγκρότημα χρεώνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ, επειδή χρησιμοποιούν τα τραγούδια τους στο Γκουαντάναμο (VIDEO)

19:20 2/2/2014 - Πηγή: AEK365

Πριν λίγο καιρό το συγκρότημα «Skinny Puppy» έμαθε ότι στο Γκουαντάναμο χρησιμοποιούν τη μουσική τους για να κάνουν βασανιστήρια στους κρατούμενους. Έτσι, το συγκρότημα σκέφτηκε να «χρεώσει» την κυβέρνηση γι' αυτό.

«Ενημερωθήκαμε πως η μουσική μας χρησιμοποιείται στο Γκουαντάναμο για βασανιστήρια. Μάθαμε πως έχει χρησιμοποιηθεί κομμάτια σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις», δήλωσε ο κιθαρίστας του καναδέζικου συγκροτήματος στην εφημερίδα «Phoenix New Times». «Σκεφτήκαμε πως θα ήταν μια καλή ιδέα να πληρωθούμε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

για τις μουσικές μας υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε πως νιώθει που η μουσική τους χρησιμοποιείται για ανάκριση των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, απάντησε: «Καθόλου καλά. Ποτέ δεν υποστηρίξαμε τέτοια πράγματα». «Επειδή η μουσική μας είναι δυναμική μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παράξενο τρόπο. Αλλά δεν σημαίνει πως συμφωνούμε με αυτό», σημείωσε.

Οι αρχές στο Γκουαντάναμο χρησιμοποιούν πολλές φορές έντονη μουσική για να «σπάσει» ο κρατούμενος κατά την ανάκριση με τους Metallica να χρησιμοποιούνται πιο συχνά.

Γενικώς χρησιμοποιούνται είδη μουσικής τελείως διαφορετικά από τον πολιτισμό του κρατούμενου ώστε να εξαντληθεί από τον κουραστικό γι' αυτόν ήχο. Μάλιστα, όπως αναφέρει το RT, για ανάκριση χρησιμοποιείται μέχρι και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Keywords
Τυχαία Θέματα