Στον τελικό η Κοροσίδου

19:17 12/7/2012 - Πηγή: AEK365

Την πρόκριση της στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στην Βαρκελώνη, εξασφάλισε η Ηλιάνα Κοροσίδου.

Η 17χρονη αθλήτρια πέτυχε στην τρίτη της προσπάθεια βολή στα 61,01 μ. επίδοση που της έδωσε την τρίτη θέση στο γκρουπ της και την έκτη στο σύνολο. Η αθλήτρια του Αίολου Μακεδονίας, η οποία ανήκει στην κατηγορία των κορασίδων, ταξίδεψε στην Βαρκελώνη με 62,64 μ. επίδοση που της επιτρέπει να ελπίζει σε ένα καλό πλασάρισμα. Ο τελικός του αγωνίσματος θα γίνει το Σάββατο στις 19.30.
Αντίθετα με την Κοροσίδου, δεν τα κατάφερε

η Αγάπη Προσκυνητοπούλου, που στο ίδιο αγώνισμα είχε βολή στα 49.16 μ. και έμεινε στην 16η θέση στο γκρουπ της.

Πλούσιο με ελληνικές συμμετοχές είναι το πρόγραμμα της Παρασκευής (13/7).

Στον προκριματικό του τριπλούν θα πάρουν μέρος ο Νίκος Τσιώκος (ΓΣ Καρδίτσας)και ο Μανώλης Μακρής (Ενιπέας Λιτοχώρου). Το όριο για συμμετοχή στον τελικό είναι 15,90 μ. και είναι μέσα στις δυνατότητες και των δύο. Ο Τσιώκος έχει "προσγειωθεί" φέτος στα 16,10 μ. και δείχνει σε θέση να κυνηγήσει τη διάκριση, ενώ ο Μακρής σε 15,80 μέτρα.
Στον απευθείας τελικό των 10.000 μ. βάδην, θα πάρει μέρος ο Κώστας Ντεντόπουλος. Ο νεαρός αθλητής έχει διανύσει την απόσταση σε 42.42.37, επίδοση που αν βελτιώσει θα του δώσει ένα καλό πλασάρισμα.

Στο ύψος των Νεανίδων, η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) θα κάνει τον πρώτο της αγώνα με τα χρώματα της χώρας με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει είτε να ξεπεράσει το όριο του 1,84 μ. είτε να βρίσκεται στις 12 καλύτερες αθλήτριες του προκριματικού. Η Γκούσιν έχει πετύχει φέτος 1,83 μέτρα.

Τέλος στον ημιτελικό των 400 μ. εμπ. θα αγωνιστεί η Εφη Θεοδώρου. Η αθλήτρια του ΑΟ Μεγάρων θα τρέξει στην δεύτερη σειρά στον δεύτερο διάδρομο και με 58.89 έχει τον έκτο χρόνο στη σειρά της. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι δύο πρώτες από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα