«Λαμπρό το μέλλον της Ελληνικής Υδατοσφαίρισης»

19:07 12/7/2012 - Πηγή: AEK365

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΟΕ η Συνέντευξη Τύπου που είχε ζητήσει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών, Ντράγκαν Άντριτς. Στη συνέντευξη, εκτός του Ντράγκαν Άντριτς, παρευρέθηκαν ο συνεργάτης του Κώστας Βαμβακάρης, ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας Γιώργος Αφρουδάκης, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ο ταμίας Ηλίας Ξιάρχος και οι κύριοι Δημήτρης Γιακουμάτος και Νίκος Σπηλιωτόπουλος.

Ντράγκαν Άντριτς

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός πήρε το λόγο, αναφερόμενος στον τελευταίο μήνα της προπαρασκευής της Εθνικής ομάδας: «Ξεκινήσαμε στις 6 Ιουνίου με 22 υδατοσφαιριστές. Συμπληρώθηκε ένας μήνας και τώρα έχουν μείνει οι 13 που θα πάνε στο Λονδίνο. Ήταν ένας μήνας δύσκολος με πάρα πολύ προπόνηση πάνω στη φυσική κατάσταση της ομάδας. Πολύ σκληρή δουλειά, έξι ώρες περίπου προπόνηση την ημέρα πρωί και απόγευμα. Πήραμε μέρος σε δύο τουρνουά προετοιμασίας, στην Κοζέντσα και στο Πορτουγκαλέτε. Ήταν μια καλή ευκαιρία να τσεκάρουμε την κατάσταση των διεθνών. Έδωσα πριν λίγες μέρες τα ονόματα των παικτών που θα μας εκπροσωπήσουν στο Λονδίνο. Αμφιταλαντεύτηκα αλλά επέλεξα αυτούς που ήταν πιο έτοιμοι για αυτή την Ολυμπιάδα. Τώρα πλέον το κλίμα στην ομάδα θα είναι πιο ήρεμο. Μέχρι τότε υπήρχε μια νευρικότητα, αφού όλοι ήθελαν να μάθουν ποιοι θα μετέχουν και ποιοι όχι στην Ολυμπιακή αποστολή. Τώρα όλοι όσοι δεν επελέγησαν ακολουθούν την προπόνηση και σε αυτούς θα προστεθεί στις 15/7 ο Γεννηδουνιάς, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ και είναι ένας παίκτης που μπορεί να αποτελέσει μέλλον για την Εθνική ομάδα. Από εδώ και στο εξής, μέχρι να αναχωρήσουμε για το Λονδίνο στις 23 Ιουλίου, ο προσανατολισμός μας είναι στη τακτική. Τώρα περισσότερο θα δουλέψει το μυαλό. Έχουμε 4 φιλικά παιχνίδια με τη Σερβία που θα έρθει στην Αθήνα. Θα παίξουμε ένα φιλικό στις 19/7, δύο στις 20/7 και ακόμη ένα στις 21/7. Οι αγώνες θα γίνουν στο Ζάππειο ή στο Παπαστράτειο, αν δεν το επιτρέψουν οι κλιματολογικές συνθήκες, καθώς οι θερμοκρασίες στο Ζάππειο με τον καύσωνα είναι τραγικές».

Στη συνέχεια, μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και τις προσδοκίες του από την Ολυμπιάδα: «Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι άριστη. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι μετέχουν για πρώτη φορά στο μεγάλο αυτό γεγονός. Είναι ένα όνειρο όμως για όλους που έγινε πραγματικότητα. Δεν θα κάνω προγνωστικά. Είναι ήδη επιτυχία που θα βρεθούμε στο Λονδίνο. Η λογική λέει ότι θα πρέπει να είμαστε στην 8αδα. Να κερδίσουμε δηλαδή το Καζακστάν και στην συνέχεια την Αυστραλία ή την Ισπανία. Η Αυστραλία είναι μια δύσκολη ομάδα παραδοσιακά, όταν παίζει απέναντι στην Ελλάδα, ενώ η Ισπανία είναι μια ομάδα με μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς σε μεγάλες διοργανώσεις τα 3 τελευταία χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί εμείς δεν δώσαμε το παρόν στα δύο τελευταία Παγκόσμια πρωταθλήματα και έχουμε μείνει πίσω. Στόχος μου στους Ολυμπιακούς δεν είναι το αποτέλεσμα, είναι η ποιότητα σε κάθε παιχνίδι. Να δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατ

Keywords
Τυχαία Θέματα