Στο Ελσίνκι χωρίς προβλήματα

18:32 26/6/2012 - Πηγή: AEK365

Το πρώτο μέρος της ομάδας που θα αγωνιστεί στο 21ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έφτασε χθές Δευτέρα, δίχως προβλήματα στο Ελσίνκι. Οι συνθήκες σε γενικές γραμμές είναι καλές.

Σε αντίθεση με χθες, σήμερα ο καιρός ήταν καλός, δίχως βροχή και με την θερμοκρασία στους 15-16 βαθμούς. Οι έλληνες αθλητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν την πρώτη τους προπόνηση στο στάδιο και να περιηγηθούν στους χώρους, όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τεχνική σύσκεψη, από την οποία θα προκύψουν τα όρια

συμμετοχής στους τελικούς των αγωνισμάτων.

Εξάλλου για το Ελσίνκι αναχώρησε σήμερα το δεύτερο γκρουπ της ελληνικής αποστολής που θα πάρει μέρος στο 21ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που ξεκινάει την Τετάρτη στο Ελσίνκι. Πρόκειται για τους: Λυκούργος Τσάκωνας (ΕΑΡ), Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων), Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), Στέλλα - Ηρώ Λεδάκη (επί κοντώ), Γιώργος Τσάκωνας (μήκος), Δημήτρης Διαμαντάρας (μήκος).

«Αυτό που θέλω είναι να πάνε όλα καλά. Στόχος είναι η συμμετοχή στον τελικό, θέλω πρώτα να γίνει αυτό και μετά θα σκεφτώ οτιδήποτε άλλο. Νιώθω καλά και είμαι αισιόδοξη για το τελικό αποτέλεσμα. Πιστεύω πως η πρώτη θέση θα παιχτεί στα 4,75 μ., ενώ το μετάλλιο εκεί κάπου στο 4,65 μέτρα», είπε η Κυριακοπούλου, η οποία έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,60 μέτρα, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 4,71 μέτρα.

«Από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να ανέβω στο αεροπλάνο σημαίνει πως είμαι καλά. Μετά το πρωτάθλημα έκανα άλματα και δεν έχω ενοχλήσεις στο πόδι. Ευελπιστώ πως κάτι ανάλογα θα συμβεί και στο Ελσίνκι. Στόχος είναι να κάνω μια καλή παρουσία στον προκριματικό και να βγάλω εισιτήριο για τον τελικό. Είμαι αισιόδοξος», είπε ο Γιώργος Τσάκωνας, που στα Ζαχαριάδεια είχε προσγειωθεί στα 8,14 μέτρα.

Το 4,51 μ., που σημείωσε προ ημερών στις ΗΠΑ, θα προσπαθήσει να βελτιώσει η Κατερίνα Στεφανίδη. «Το σημαντικότερο από όλα είναι πως αισθάνομαι καλά. Γενικώς έχω βρει τον αγωνιστικό μου εαυτό και σε αυτό έχει συμβάλει πάρα πολύ η συνεργασία μου με τον Τόμπι Στίβενσον. Στο Ελσίνκι θέλω να πηδήσω ψηλά. Θέλω να πάω πάνω από το ρεκόρ μου. Το μετάλλιο θα παιχτεί στα 4,60 μ. με 4,65 μ. με την πρώτη προσπάθεια», είπε.

Πριν από δύο χρόνια ήταν έβδομος στα 200 μ. στην διοργάνωση της Βαρκελώνης, για φέτος ο Λυκούργος Τσάκωνας έχει στόχο να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση. «Είμαι δύο χρόνια μεγαλύτερος. Δύο χρόνια πιο έμπειρος προπονητικά, αλλά και ως προσωπικότητα. Νομίζω πως φέτος το επίπεδο θα είναι υψηλότερο. Η χρονιά είναι ολυμπιακή και όλοι προετοιμάζονται με στόχο το Λονδίνο. Είμαι συνειδητοποιημένος για το που πάω. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Θέλω συμμετοχή στον τελικό κα εκεί την καλύτερη δυνατή κατάταξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα