Στο εδώλιο για μαστροπεία ο Ντομινίκ Στρος Καν

12:04 2/2/2015 - Πηγή: AEK365

Στο εδώλιο δικαστηρίου της Λιλ θα καθίσει σήμερα ο Ντομινίκ Στρος-Καν, κατηγορούμενος για μαστροπεία και συμμετοχή σε «δίκτυο πορνείας» σε ξενοδοχεία.
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ και πιθανός πρόεδρος της Γαλλίας έχει παραδεχθεί πως συμμετείχε σε «πάρτι» αλά μπούνγκα μπούνγκα σε ξενοδοχείο της Λιλ,

αγνοώντας, όπως ισχυρίζεται, ότι κοπέλες που συμμετείχαν ήταν πόρνες.
Μαζί με τον Στρος Καν κατηγορούνται άλλα 13 άτομα πρωταγωνιστές στο λεγόμενο σκάνδαλο Κάρλτον. Εάν ο Στρος-Καν κριθεί ένοχος, βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με δέκα χρόνια φυλάκιση και επιβολή προστίμου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου. Ο ίδιος ο Στρος-Καν δεν αναμένεται να καταθέσει πριν από τις 10 Φεβρουαρίου. Δεν είναι η πρώτη νομική περιπέτεια τέτοιου είδους για τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ: Η πορεία του είχε ουσιαστικά καταστραφεί όταν ξέσπασε η υπόθεση της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό, η οποία έληξε με συμβιβασμό.
«Πρωταγωνιστής σαπουνόπερας ή μια ανθρώπινη τραγωδία, ανάλογα με το πως το βλέπει κανείς για κάποιον που θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας» λέει ο γάλλος νομικός Κριστόφ Μεσνούχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα