Στο Χρηματιστήριο η Γιουνάιτεντ!

19:16 10/8/2012 - Πηγή: AEK365

Ιστορική στιγμή για τον αγγλικό σύλλογο, καθώς απο την Παρασκευή η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης! Το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, το πρωί της Παρασκευής, σηματοδότησε και το άνοιγμα των «κόκκινων διαβόλων» στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και επίσημα. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της αγγλικής ομάδας ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:30, με τους ιδιοκτήτες των «κόκκινων διαβόλων» και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χρηματιστήριο, να δείχνουν ευτυχισμένοι!

Η τιμή της μετοχής, τελικά έπεσε στις 9 λίρες, από τις 16 που είχε ανακοινωθεί πριν από δύο εβδομάδες! Το μερίδιο του μετοχικού κεφαλαίου που θα «βγήκε στην αγορά» φτάνει το 10% επί του συνολικού. Να σημειώσουμε πως η οικογένεια Γκλέιζερ έγινε πλέον πλουσιότερη κατά 75 εκατ. λίρες (!) με την παραχώρηση του 10% των μετοχών (αναλογεί σε 16,6 εκατομμύρια μετοχές) στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης! Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αξία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα φτάσει στα 2,1 δις δολάρια!
Τα χρηματικά διαθέσιμα του συλλόγου θα ανέλθουν στα 150 εκατ. λίρες, εκ των οποίων, τα μισά θα πάνε στους Γκλέιζερς, ενώ θα χρησιμοποιηθούν ορισμένα και για την αποπληρωμή μέρους του χρέους της Γιουνάιτεντ, που φτάνει στα 423 εκατ. λίρες!

Keywords
Τυχαία Θέματα