«Στο χέρι της Εθνικής η νίκη»

17:15 3/9/2013 - Πηγή: AEK365

Από την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών θα εξαρτηθεί το αποτέλεσμά της κόντρα στη Σουηδία σύμφωνα με τον Κώστα Φλεβαράκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για την πρεμιέρα απέναντι στη Σουηδία: «Το κλειδί για την Εθνική μας είναι το πώς θα διαχειριστεί τις καταστάσεις σε κάθε αγώνα. Να έχει τον έλεγχο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι

εξαρτάται από την Εθνική. Εφόσον αποκτήσεις την κατάλληλη ψυχολογία σε κάθε ματς έχεις και το πλεονέκτημα για τη νίκη. Ο κόουτς Τρινκέρι γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει, το ίδιο και οι παίκτες μας, που είναι όλοι υψηλού επιπέδου. Αποτελεί άλλωστε τιμή και περηφάνια να βρίσκεσαι από οποιοδήποτε πόστο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας σου. Αν είναι σοβαρή η Εθνική, ελέγχει τον ρυθμό και τα ριμπάουντ δεν θα έχει πρόβλημα, τουλάχιστον στην πρώτη της δοκιμασία».

Για το πού θεωρεί πως θα πρέπει να επικεντρώσουν οι Έλληνες διεθνείς: «Ίσως πρέπει να εστιάσει περισσότερο στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι και να μη δώσει ευκαιρία για έκπληξη και δικαιώματα στους αντιπάλους της. Από εκεί και πέρα φυσικά υπάρχουν και δυσκολότερα εμπόδια στη συνέχεια, όπως η Ρωσία ή η Τουρκία και η Ιταλία. Ομάδες με παράδοση στο μπάσκετ, αλλά και πολλά δικά τους προβλήματα, είτε με τραυματισμούς και απουσίες είτε ακόμα και εσωτερικά θέματα. Μην ξεχνάμε πως υπήρξε στη Ρωσία ξαφνική και απρόσμενη αλλαγή, με τον Φώτη Κατσικάρη τελικά να αντικαθίσταται στην τεχνική ηγεσία».

Για το πέρασμά του από τη Σουηδία: «Όταν εργάστηκα εγώ στην Σουηδία, τόσο σε συλλογικό όσο κυρίως σε εθνικό επίπεδο, πολλά πράγματα ήταν αλλιώς. Από τις υποδομές, τη νοοτροπία, το ρόστερ. Η συνεργασία ωστόσο ήταν άψογη. Έχω να θυμάμαι τα καλύτερα, όπως πιστεύω κι εκείνοι από τη μεταξύ μας σχέση. Θέλω να πιστεύω πως βοήθησα κι εγώ όσο μπορούσα ώστε να αναπτυχθεί η Εθνική Σουηδίας και να φθάσει τώρα να βρίσκεται στο υψηλό, στο τοπ επίπεδο, να συναγωνίζεται κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Για τους Σκανδιναβούς το μπάσκετ δεν είχε την απαραίτητη ώθηση που ζητούσε. Είναι σημαντικό πως υπήρξε πρόοδος».

Για τους Σουηδούς διεθνείς: «Υπάρχουν παίκτες στο τωρινό ρόστερ που τους θυμάμαι από παλιά, ήταν μικρότεροι τότε, όπως οι δύο ψηλοί, ο Κγιέλμπομ και ο Σκγιόλντεμπραντ, και ο περιφερειακός ο Γκραντ. Τη διαφορά, πάντως, λογικά την κάνουν στο δυναμικό οι δύο άσοι που παίζουν στο ΝΒΑ, ο Γερέμπκο και ο Τέιλορ. Είναι θέμα πολιτικής των Σουηδών να μη θέλουν στο ρόστερ (κι ενώ δίνεται δυνατότητα) παίκτη που δεν έχει ρίζες από τη χώρα, απλώς εξασφαλίζοντάς του υπηκοότητα και διαβατήριο. Θέλουν να στηρίζονται στη δική τους προσπάθεια».

Για τη στιγμή που του έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη από τη θητεία του στην Εθνική Σουηδίας: «Θυμάμαι ακόμα ένα ματς που δώσαμε πριν από χρόνια με αντίπαλο τη Λιθουανία και κερδίσαμε μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο και τις επευφημίες. Αυτό ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα