Στηρίζει Σκολάρι ο Μουρίνιο

14:52 21/6/2014 - Πηγή: AEK365

Ο τρόπος παιχνιδιού της Βραζιλίας στα δυο πρώτα παιχνίδια του Μουντιάλ δεν έχει ενθουσιάσει τους φίλους του με τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι να βρίσκει έναν σύμμαχο στο πρόσωπο του Ζοσέ Μουρίνιο.
Σε δηλώσεις του στο yahoo sports, ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι τόνισε: "Το μοντέλο της Βραζιλίας; Μακάρι να είναι εκείνο που θέλει ο Σκολάρι. Πάντα υπερασπίζομαι τους προπονητές που έχουν σαφείς ιδέες. Ίσως θέλει έναν πολύ συμπαγή σχηματισμό από αμυντικής άποψης σε ένα

Μουντιάλ που μπαίνουν τόσα πολλά γκολ.
Ίσως σκέφτεται σε 2-3 παίκτες με μεγάλη δημιουργικότητα, που δίνουν την συμβολή τους ως προς το στόχο του γκολ προκειμένου να κερδίσει το παιχνίδι χωρίς τη διάσημη μαγεία που περιμένει κανείς από τη Βραζιλία.
Ενάντια στο Μεξικό δεν σκόραραν αλλά δεν έχουν χάσει κιόλας ακόμη. Ίσως αυτή να είναι η φιλοσοφία του Σκολάρι. Τώρα υπάρχει ο όμιλος και στη συνέχεια έρχεται η κρίσιμη στιγμή στα παιχνίδια που κρίνονται σε 90 ή 120 λεπτά, ίσως και στα πέναλτι".
Στην συνέχεια, ο Μουρίνιο σημείωσε πως "ο Λουίζ Γκουστάβο δεν είναι πάντα ο μεγάλος δημιουργός, όμως είναι ένας παίκτης που κλέβει την μπάλα και τοποθετείται πάντα με μεγάλη ικανότητα για να αντιμετωπίσουν τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων, δίνοντας ισορροπία. Ίσως για αυτό ο Σκολάρι τον προτιμά αντί του Φερναντίνιο, όπως τον Παουλίνιο από τον Γουίλιαν".
Τέλος, ο Ζοσέ Μουρίνιο είπε: "Αν ο Σκολάρι κερδίζει παίζοντας έτσι, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν αποκλειστεί στα προημιτελικά ή στα ημιτελικά, η κριτική θα είναι έντονη, διότι η κουλτούρα της Βραζιλίας είναι να προσπαθείς να νικάς με τη... μαγεία, που είναι στο DNA του ποδοσφαίρου της".

Keywords
Τυχαία Θέματα