Στην Πολωνία ο Φιλίποφ!

17:07 16/5/2013 - Πηγή: AEK365

Φέτος κατέκτησε τα πάντα εντός συνόρων με τον Ολυμπιακό (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ), συμβάλλοντας με την παρουσία του τα μέγιστα στο να έρθουν αυτές οι επιτυχίες. Με τις εμφανίσεις του έκανε ομάδα από σαφώς πιο προηγμένα πρωταθλήματα από το ελληνικό, να κοιτάξουν την περίπτωσή του και πλέον ο Ντίμα Φιλίποφ αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του για την Πολωνία.

Η Γιαστρέμπσκι και πιο συγκεκριμένα ο μεγάλος Λορέντζο Μπερνάρντι (έχει ψηφιστεί ως ο καλύτερος παίκτης

όλων των εποχών), έδειξε πόσο τον ήθελε και ο διεθνής πασαδόρος θα βρεθεί στην Πολωνία για το επόμενο χρόνο. Και όταν λέμε Πολωνικό πρωτάθλημα, εννοούμε πως βρίσκεται αυτή την περίοδο, τουλάχιστον δύο κλάσεις πάνω από το ελληνικό, με μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου βόλεϊ να δέχονται τις προτάσεις των ομάδων από την συγκεκριμένη χώρα.

Την απόκτηση του Φιλίποφ ανακοίνωσε η Γιαστρέμπσκι τονίζοντας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο επόμενος παίκτης, που υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας είναι ο Δημήτρης Φιλίποφ. Η συμφωνία θα έχει διάρκεια για έναν χρόνο με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. Ο 23χρονος παίκτης είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Ο Ντίμα είναι ο γιος του πολύ γνωστού στην Ελλάδα, Γιούρι Φιλίποφ. Όσον αφορά τους τίτλους, ο Ντίμα κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό το 2011 και το 2013. Την σεζόν 2010-11 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος πασαδόρος του ελληνικού πρωταθλήματος. Έχει ύψος 198 εκατοστά. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από τον κυπριακό σύλλογο, Ανόρθωση. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα είναι η καλύτερη στήριξη στον Μάικλ Μασνέγκο, στην θέση του πασαδόρου».

Αλλαγές στον Ολυμπιακό

Η αποχώρηση του Φιλίποφ όπως είναι φυσικό θα αρχίσει τα σενάρια για το ρόστερ του Ολυμπιακού, καθώς πλέον οι «ερυθρόλευκοι» είτε θα στραφούν σε ξένο πασαδόρο και έλληνα κεντρικό ή το αντίθετο, με δεδομένο ότι θα αποκτηθεί ξένος ακραίος, εκτός και αν υπάρξει αλλαγή πλάνων και πάει στο Ρέντη έλληνας ακραίος. Το σίγουρο είναι πως η μεταγραφική περίοδος θα έχει ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα