Μουρίνιο: «Θα μου λείψει ο Φέργκιουσον»

17:01 16/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ζοσέ Μουρίνιο και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, εκτός ότι αποτελούν δύο μεγάλους προπονητές, είναι και δύο καλοί φίλοι. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, μιλώντας στο «Offside Rule» αρχικά αναφέρθηκε στην απουσία του Σερ Άλεξ, λέγοντας:

«Θα λείψει σε όλους μας και για εμένα ειδικά θα είναι δύσκολο να πάω στο «Ολντ Τράφορντ» για να παίξω κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να μην βρω αυτή τη μεγάλη ποδοσφαιρική φιγούρα απέναντί μου. Ο λόγος που θα μου λείψει είναι γιατί αποτελεί έναν μοναδικό προπονητή και άνθρωπο και η Γιουνάιτεντ είναι επίσης μοναδικός

σύλλογος. Όλοι ξέρουν ότι το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για εκείνον. Όλοι ξέρουν ότι του πήρε τρία με τέσσερα χρόνια για να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, αλλά ο σύλλογος του έδωσε καταπληκτικούς όρους για να κάνει την απίθανη δουλειά του».

Τέλος, μίλησε για την πρώτη τους γνωριμία, αλλά κα το πως εξελίχθηκε η σχέση φιλίας ανάμεσά τους:

«Αν πρέπει να διαλέξω, θα πω την πρώτη φορά. Ήταν το 2004. Για την ακρίβεια ήταν το πρώτο μου παιχνίδι ως προπονητής σε αγγλικό έδαφος. Ένα παιχνίδι με την Πόρτο κόντρα στη Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σκοράραμε στο τελευταίο λεπτό και περάσαμε στην επόμενη φάση. Ήταν κάτι φυσιολογικό για εμένα, όχι φυσιολογικό στην κουλτούρα που ήξερα. Ο Σερ Άλεξ, ήρθε στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι, χτύπησε την πόρτα και παρά το γεγονός πως ήταν πολύ στεναχωρημένος, με συνεχάρη και με κάλεσε να πιούμε λίγο κρασί. Αυτό σημάδεψε τη σχέση μας. Μετά από αυτό το περιστατικό, βρεθήκαμε πολλές φορές ως αντίπαλοι, ενώ πλέον είχα πάει στην Τσέλσι. Δεν μας ένοιαζε ποιος θα κέρδιζε και ποιος θα έχανε. Υπήρχε αλληλοσεβασμός».

Keywords
Τυχαία Θέματα