Στην φυλακή ο 21χρονος Πακιστανός

14:08 7/8/2012 - Πηγή: AEK365

Μια από τις τελευταίες πράξεις του δράματος της 15χρονης Μύρτους γράφτηκε στο γραφείο του ανακριτή Σύρου, εκεί όπου περίπου στις 11:20 οδηγήθηκε ο 21χρονος Πακιστανός που θεωρείται υπεύθυνος για την απάνθρωπη επίθεση.
Φορώντας μάσκα full face για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά του, με μπλε καπέλο τζόκει και αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 11:00 στο γραφείο του ανακριτή για

να απολογηθεί.

Τον κρατούσαν δυο αστυνομικοί κι εκείνος είχε συνεχώς το κεφάλι του σκυφτό. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, καθώς υπήρχαν φόβοι να λιντσαριστεί. Τον έβαλαν με κινηματογραφική ταχύτητα στο αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν.

Η απολογία του ήταν σύντομη. Ο Πακιστανός, που δήλωσε πως ονομάζεται Αχμέτ Βακάς (ένα ονοματεπώνυμο πολύ κοινό στο Πακιστάν) δεν έμεινε ούτε δυο ώρες στο γραφείο του ανακριτή. Με συνοπτικές διαδικασίες κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας λύθηκε και ο γόρδιος δεσμός της υπεράσπισης του. Ο ανακριτής της Σύρου όρισε εξ επαγγέλματος την δικηγόρο Αλέκα Δήμου, από τη Μύκονο. Κι εκείνη ανέλαβε ως όφειλε την υπεράσπισή του, χωρίς να αποδεχτεί την αμοιβή από το δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα