«Πέτυχε διάνα η ΑΕΚ με Φουρτάδο»

13:43 7/8/2012 - Πηγή: AEK365

Με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο και τη δουλειά που κάνει στο γήπεδο ο Εμίλιο Φουρτάδο, μίλησε ο τελευταίος προπονητής της Παναχαίκής, Γιάννης Παπακώστας. Ο έλληνας τεχνικός δούλεψε με τον Φουρτάδο τους τελευταίους δύο μήνες της σεζόν και μιλώντας στη LIVE SPORT έπλεξε το εγκώμιο του επιθετικού που απομένουν τα τυπικά για να ενταχθεί στην ΑΕΚ:
«Θεωρώ ότι η ΑΕΚ

έχει πετύχει διάνα με την απόκτηση του Φουρτάδο. Θεωρώ ότι είναι ένας παίκτης - λαχείο. Το διάστημα που συνεργαστήκαμε μας βοήθησε σε πολύ σημαντικό βαθμό να κυνηγήσουμε τους στόχους μας». Όσο για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 29χρονου φορ, ο Παπακώστας είπε: «Πρόκειται για κλασικό σέντερ φορ. Διαθέτει εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή και παίζει τόσο με πλάτη στο τέρμα, βοηθώντας τους συμπαίκτες του να βγουν στην κόντρα, όσο και κατά μέτωπο. Είναι πολύ δυνατός, έχει εξαιρετική σωματοδομή και αρκετά καλός κεφαλοσφαιριστής. Είναι... super όταν παίζει πρόσωπο με το τέρμα. Τελειώνει τις φάσεις και με τα δύο πόδια. Έχει εκπληκτική αίσθηση του γκολ. Πρέπει να ομολογήσω ότι βοηθάει πολύ στο δημιουργικό κομμάτι και ανοίγει χώρους στους μέσους της ομάδας του προκειμένου να σκοράρουν. Εμείς πέρσι πήραμε πολλά γκολ από τους Ουρτάδο και Ντίνα... Θα μπορούσε να σας πω πως ότι εκτελεί και στημένα. Σε τρεις εκτελέσεις πέρσι, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, έκανε δύο γκολ με φάουλ».
Όσο για το ελάττωμά του, ο προπονητής της αχαϊκής ομάδας είπε: «Εγώ ήρθα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και σε κάποια παιχνίδια εμφανίστηκε κουρασμένος. Για κάποια λεπτά χανόταν. Όμως αυτό συμβαίνει και στους καλύτερους παίκτες. Αν κάνει προετοιμασία και η ΑΕΚ στηριχθεί πάνω του πιστεύω θα ξεχωρίσει. Ο Φουρτάδο ήταν και είναι... πολυτέλεια για το πρωτάθλημα της Football League. Η θέση του είναι στα... σαλόνια. Βέβαια κάθε παίκτης χρειάζεται πίστωση χρόνου και κανένας δεν ξέρει αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί άμεσα ή αν θα αντέξει το βάρος μιας φανέλας τόσο βαριάς όσο αυτής της ΑΕΚ. Όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρει».

Keywords
Τυχαία Θέματα